Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

Gyártói hírek, cikkek 2017. 08. 02.

Az idei nyár is bővelkedik viharokban, amik a háztetőket sem kímélik, a megrongálódott tetők miatt gyakoriak a súlyos beázások. Az előzetes jelzések alapján a következő évtizedekben a szélrekordok várhatóan sokszor megdőlnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Sokan meglepődnek, hogy háztetőjük mennyire nincs biztonságban az egyre durvább és sokasodó viharok miatt. Miután a tetőinket több évtizedre tervezzük, célszerű a korábbinál nagyobb biztonságra törekedni, amelyhez a Terrán Tetőspecialista szakemberei hasznos tanácsokat adnak:

1.     Lehetőleg minőségi alapanyagokat vásároljunk. Olyan cserepet, tetőszerkezeti megoldást érdemes választani, amelyek a minőséget tekintve világszínvonalú gyártás során készültek. Sajnos, sok helyen fellelhető még az azbesztet tartalmazó palatető, ezt környezetkárosító hatása miatt is javasolt lecserélni.

2.     Ajánlott megfelelően képzett ács szakember véleményét kikérni, illetve a kivitelezéssel megbízni. Előny, ha vannak ellenőrizhető referenciái.

3.     A szélsőséges időjárás miatt ajánlatos például betoncserepeket választani, amelyek idő- és viharállók, és kiválóan megfelelnek a Kárpát-medence egyre gyakrabban szélsőséges időjárási viszonyainak is.

4.     Törekedjünk viharbiztos tetőre. Csupán néhány ezer forintos többletköltséggel (pl. viharkapcsok) már jóval viharbiztosabb tetőnk lehet.

5.     Vegyük igénybe a gyártók ingyenes szaktanácsadását, a nagyobb cégek telefonon, e-mailben, de akár a helyszínen is segítséget nyújtanak.

6.     Alapvetően a legjobb megoldás, ha tetőrendszerben gondolkozunk, hiszen az adott gyártó tetőcserepei mellé kínált rendszerelemek felhasználásával lesz garantáltan tartós és viharálló a háztetőnk.

7.     Vásárláskor tájékozódjunk, hogy a gyártó vállal-e teljes garanciát, esetleg milyen kiegészítő garanciákat biztosít (pl. van olyan tetőfólia, amire akár 15 év is lehet). Kérjünk garancialevelet, és győződjünk meg annak érvényesítéséről. A garanciális idő is változó, azonban most már van olyan hazai betoncserép gyártó (pl. Terrán), amelyik 50 évet, vagy akár életre szóló garanciát is vállal.

+1 TIPP: Ahhoz, hogy háztetőnk biztosan viharálló legyen és akár egy életre szólóan ellássa funkcióját, lehetőleg ismert, nagy múltú, tapasztalt gyártót, illetve márkát válasszunk, így lehet a tetőfelújítás valóban előnyös és hosszútávon kiválóan megtérülő befektetés. 

Forrás: B&D ComMedia Kommunikációs Iroda

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tetőfedés
Tetőfedő anyagok magastetőkhöz

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?