Utolsó frissítés: 2019-12-04

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Aktuális

< >

A Mapei társakra talált a szakemberhiány elleni harcban

Hírek 2016. 04. 05.

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetői igazgatója közös egyeztetésre invitálta az Országos Építőipari Szakember Találkozó együttműködő partnereit, akik együtt veszik fel a harcot a szakemberhiány ellen.

Többek között jelen volt a Ford Petrányi, Migua, Dickies, Schüter System, Kapro és a Sigma. Ezen cégek együtt vágnak bele egy olyan nagyszabású kezdeményezésbe, amely még sosem volt Magyarországon. A közel 2 órás eszmecsere és egyeztetés után, a megjelent partnerek örömmel nyugtázhatták: igazán színvonalas szakmai esemény kerül majd megrendezésre, és aki kimarad, az lemarad.

A Mapei Kft. szerint az építőipari szakmunkások kiöregedése, a szakma megbecsülésének hiánya, a szakemberek tömeges elvándorlása, külföldi munkakeresése, és az utánpótlás hiánya már most is óriási zavart okoz az építőiparban, és úgy gondolják, azonnal kell lépéseket tenni, nem csak kormányzati szinten. – nyilatkozta a cég vezetője. A megjelent, és az iparághoz kapcsolódó, gyártó-, és forgalmazó cégek képviselői ezt csak megerősíteni és támogatni tudták.

Széles körben elterjedt, hogy a Mapei Kft március 9-én hadat üzent a szakemberhiánynak és ennek első akciójaként megrendezi az Országos Építőipari Szakember Találkozót, amellyel egyidőben Magyarországon egyedülálló segítő közösséget alapít - jelentette be Markovich Béla ügyvezető. „25 éve segítjük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. Ennek szerves része a szakemberek magas színvonalú képzése, de támogatása is, akik a 25 év alatt több ezer létrejött épülethez járultak hozzá, ezért kiemelten támogatjuk a szakemberek munkáját, és munkásságát" – nyilatkozta az ügyvezető.

Fejlődési lehetőség megteremtése

Szakmai képzések mellett, segítik majd a szakembereket, hogy sikeres vállalkozók legyenek, ehhez átadnak majd vállalkozói ismereteket, nyújtanak jogi segítséget és előnyös, közös beszerzéseket bonyolítanak majd együtt. A június 11-én megrendezésre kerülő ezerfősre tervezett esemény célja a tapasztalatcsere és segítségnyújtás és, hogy Magyarországon egyedülálló fórumot teremtsen a szakemberek számára.

Részletek és jelentkezés a www.szakemberkozosseg.hu weboldalon.

Forrás: Mapei Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolás
Burkolatok
Burkolási segédanyagok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Alapvető építésügyi változások

Építési jog 2020. 01. 14.

A jegyzők helyett a kormányhivatalok látják el 2020. március 1-től az elsőfokú építésügyi hatósági feladatokat. A változás miatt az építési vagy használatbavételi engedélyezési eljárásokat nem az önkormányzatok, hanem a kormányhivatalok folytatják le. Változnak a jogorvoslati lehetőségek is: az építésügyi és az építésfelügyeleti eljárásokban fellebbezésre nem lesz lehetőség. Ha a döntés ellen kifogást emelne valaki, közigazgatási peres eljárást kell indítania

Szakkönyv

Építészeti hagyományunk nyomában

Népi építészet 2020. 01. 18.

Tanulmányok a népi építészet és a településnéprajz köréből 1974-2018

 

A kötet Gráfik Imre néprajztudós, muzeológus a népi építészet, településnéprajz és a szabadtéri néprajzi muzeológia tárgyban írott fontosabb tanulmányait tartalmazza


Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?