Utolsó frissítés: 2020-07-29

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Aktuális

< >

A Mapei társakra talált a szakemberhiány elleni harcban

Hírek 2016. 04. 05.

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetői igazgatója közös egyeztetésre invitálta az Országos Építőipari Szakember Találkozó együttműködő partnereit, akik együtt veszik fel a harcot a szakemberhiány ellen.

Többek között jelen volt a Ford Petrányi, Migua, Dickies, Schüter System, Kapro és a Sigma. Ezen cégek együtt vágnak bele egy olyan nagyszabású kezdeményezésbe, amely még sosem volt Magyarországon. A közel 2 órás eszmecsere és egyeztetés után, a megjelent partnerek örömmel nyugtázhatták: igazán színvonalas szakmai esemény kerül majd megrendezésre, és aki kimarad, az lemarad.

A Mapei Kft. szerint az építőipari szakmunkások kiöregedése, a szakma megbecsülésének hiánya, a szakemberek tömeges elvándorlása, külföldi munkakeresése, és az utánpótlás hiánya már most is óriási zavart okoz az építőiparban, és úgy gondolják, azonnal kell lépéseket tenni, nem csak kormányzati szinten. – nyilatkozta a cég vezetője. A megjelent, és az iparághoz kapcsolódó, gyártó-, és forgalmazó cégek képviselői ezt csak megerősíteni és támogatni tudták.

Széles körben elterjedt, hogy a Mapei Kft március 9-én hadat üzent a szakemberhiánynak és ennek első akciójaként megrendezi az Országos Építőipari Szakember Találkozót, amellyel egyidőben Magyarországon egyedülálló segítő közösséget alapít - jelentette be Markovich Béla ügyvezető. „25 éve segítjük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. Ennek szerves része a szakemberek magas színvonalú képzése, de támogatása is, akik a 25 év alatt több ezer létrejött épülethez járultak hozzá, ezért kiemelten támogatjuk a szakemberek munkáját, és munkásságát" – nyilatkozta az ügyvezető.

Fejlődési lehetőség megteremtése

Szakmai képzések mellett, segítik majd a szakembereket, hogy sikeres vállalkozók legyenek, ehhez átadnak majd vállalkozói ismereteket, nyújtanak jogi segítséget és előnyös, közös beszerzéseket bonyolítanak majd együtt. A június 11-én megrendezésre kerülő ezerfősre tervezett esemény célja a tapasztalatcsere és segítségnyújtás és, hogy Magyarországon egyedülálló fórumot teremtsen a szakemberek számára.

Részletek és jelentkezés a www.szakemberkozosseg.hu weboldalon.

Forrás: Mapei Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolás
Burkolatok
Burkolási segédanyagok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakásépítés: a csökkenés járvány nélkül is várható volt

Hírek 2020. 07. 15.

Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2023 frissítése

Az évente épített új lakások számának csökkenése a lakáspiaci élénkítési kísérlet kifulladása miatt a veszélyhelyzet nélkül is várható volt, vélik a független Építési Piaci Prognózis készítői. A 2019-re meglehetősen pontos előrejelzést adó anyag vezető elemzője, Varga Dénes ma is reálisnak tartja 2020-ra, a tavalyinál 25 százalékkal kisebb lakásszámot: a 2019-re jelzett 21 500 darabhoz képest a valóságban 21 127 lakás épült meg, az idei várakozás pedig 16 650 lakóegység. A szakember évek óta hangsúlyozza: lakáspiaci stabilitást nem lehet pusztán befektetői célú vásárlókra alapozni. Ehelyett a nem megfelelő lakásban élő, vagy lakással nem rendelkező családok fizetőképességét kell erősíteni


Szakkönyv

Marosi Miklós építészete

Építészet 2020. 08. 06.
Marosi Miklós a józanság építésze, ahogy monográfusa, Götz Eszter fogalmaz. Divatoktól függetlenül, mindig a praktikumot szem előtt tartva gazdagodott és mélyült alkotói pályája

Szakcikk

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?