Utolsó frissítés: 2019-07-29

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

TÉR-LÉLEK-TAN

Épinfó - Aktuális

< >

Megjelent az egyszerű bejelentési dokumentáció tartalma

Építési jog 2015. 12. 31.

A Magyar Közlöny 206-os számában december 29-én megjelent a 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről és egyes építésügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról.

December közepén módosult az építési törvény, amely szerint 2016. január 1-i hatállyal a legfeljebb 300 m² összes hasznos alapterületű új lakóépület építése egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységnek minősül, ilyen méretű lakóépület építése előtt nem kell építési engedélyt kérni.

A 456/2015. kormányrendelet tartalma:

  1. Az egyszerű bejelentés benyújtása
  2. Az építési tevékenység szakmai és hatósági ellenőrzése
  3. Egyszerű bejelentés alapján épített épületre vonatkozó hatósági bizonyítvány
  4. Záró rendelkezések

Az egyszerű bejelentési dokumentáció tartalma a rendelet 1. mellékletében található meg. A 2. melléklet az OTÉK kiegészítése, ami pontosítja az "Összes hasznos alapterület" fogalmát. A 3. melléklet a kormányablakokról szóló rendeletet egészíti ki.   

A közlöny elérhető itt »

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építési jog

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A nagy térkő áttekintő

Gyártói hírek, cikkek 2019. 07. 25.

Az elmúlt években jelentősen növekedtek az építési költségek és az építőanyagárak. A kültéri burkolóanyagok közül különösen a térkövek kereskedelmi árai emelkedtek. Egyes termékeknél az átlagos árnövekedés akár a 65 százalékot is elérte, ennek egyik elsődleges oka a drasztikusan megugró kereslet . A térkövek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően annak, hogy esztétikusak és divatosak. De milyen palettából választhatunk?

Szakkönyv

Jelek a térben - Lázár Antal építészete - The Architecture of Antal Lázár

Építészet 2019. 07. 27.

Lázár Antal Kossuth- és Ybl-díjas magyar építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének főtitkára, majd elnökhelyettese, a Műegyetem építészmérnöki karának dékánja, a kortárs magyar építészet meghatározó alakja. A sok száz képpel, tervrajzzal, fotóval illusztrált kötet bemutatja az alkotásokban gazdag életpálya legfontosabb állomásait

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?