Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Van Gogh Múzeum és Toldy Gimnázium egy helyen

Hírek 2007. 07. 12.
Családi ház a Szilas pataknál
Családi ház a Szilas pataknál

Magyar építész nemzetközi sikere a World Architects-en

/Sajtóközlemény/ 

Az Ybl-díjas Földes László építészirodájának munkáit is beválogatták abba az elitklubba, mely nemzetközi szinten mutatja be a szakma élvonalába tartozó alkotókat és alkotásaikat. Az iroda elsőként képviseli hazánkat a www.world-architects.com -on, de az elismerést akár újabb magyar alkotások sikere követheti.

A svájci központú World Architects az építész szakma élvonalának világméretű gyűjtőhelye. A mértékadó portálon Amerikától Japánig képviseltetik magukat a feltörekvő ifjú tehetségek és olyan világnagyságok, mint Steven Hall, new york-i sztárépítész, vagy Kisho Kurokawa, az amszterdami Van Gogh Múzeum tervezője. A World Architects szakértői kizárólag azokat a kiemelkedő építészirodákat válogatják be a gyűjteménybe, melyeknél a szakmai professzionalizmus trendformáló egyéni látásmóddal jár együtt.

Kinyílt egy kapu

A portálra eddig csak az építészet „nagyhatalmai” delegálhatták képviselőiket, a közelmúltban azonban áttörés következett be: megjelent az első magyar szereplő, a Földes és Társai Építésziroda. „Egy év óta rendszeresen kapom a portál hírlevelét, amit mindig azzal nyitottam meg, hogy lássuk, hol tart a világ. Így különös érzés, hogy most világszerte több tízezer szakember a mi munkáinkat nézheti. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarországról elsőként kerülhettünk be ebbe az elitklubba, ráadásul munkáink 2 héten át a címlapról is elérhetők. Úgy érzem, hogy ezzel kinyílt számunkra, magyar építészek számára egy kapu, a világ így jobban megismerheti munkáinkat, és mi is naprakészebbek lehetünk ” – kommentálta a sikert Földes László, aki tavaly kapta meg az Ybl Miklós-díjat.

Erdei iskolától az áttetsző családi házig

A World Arhcitects nem pusztán egyetlen épületet, hanem a Földes és Társai Építésziroda munkásságának főbb állomásait mutatja be két hétig címoldalán, melyet havi szinten közel félmillió szakember látogat. A válogatásban a stúdió három kiemelkedő alkotása jelenik meg, ezek összefüggő vonulatát képezik Földesék markáns építészeti arculatának. Így látható a tavaly Pro Architectura díjjal is elismert Toldy Gimnázium tornaterme, amelynek terveit munkatársával, Mórocz Tamással készítették el. Ez a Budai vár miliőjébe illeszkedő épület nemcsak tornaórák, hanem klasszikus koncertek és diákszínházi előadások színhelyéül is szolgál. Bekerült az összeállításba a Visegrádi Erdei Iskola zöld lombok mögött meghúzódó kőépülete is, valamint a Média Építészeti díjas szilas-pataki családi ház, amely elegáns, letisztult formavilága mellett arról nevezetes, hogy Földesék a világon elsőként itt építették be Losonczi Áron zseniális találmányát, a fényáteresztő betont.

A Földes és Társai Építésziroda World Architects-en megjelent munkái a bemutató oldalukon láthatók.

További információ: Földes László |Földes és Társai Építésziroda Kft.|H-1124 Budapest, Pagony u. 4.|+36 20 594 5648|

www.adaline.hu , www.giergl.hu

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?