Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Baumit bemutatja: Év háza 2015

Hírek 2015. 03. 13.

Május 15-ig pályázhatnak a családi házak és kis társasházak tervezői a 2015-as Év háza díjra, amelynek fődíja 500 000 Ft.

A 2015-ben nyolcadik alkalommal meghirdetett, országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a maximum 4 lakásos lakóépületek. A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek mind környezeti, és gazdasági szempontból tükrözik a ma építészetét. Az Év háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott Visegrádi Négyek Családi Házai kiállítás kapcsán. Az utazó kiállítás magyar anyagát évek óta a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság.

Az Év háza Kuratóriuma a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Építész Kamara és a Városfejlesztő Társaságok Országos Egyesülete szakmai támogatásával hirdeti meg pályázatát, idén ismét időbeli korlátozás nélkül, megépült lakóépületek építész tervezői számára.

Az Év Háza Bíráló Bizottsága a Fődíj mellett külön elismeréseket adhat, így évek óta gazdára talál a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíja. 2015-ben a Xella Magyarország Kft., mint a díj támogatója, a „Környezetbarát ház” különdíjat ajánlotta fel, illetve az Internorm Ablak Kft. is különdíjat ajánlott fel.

2012. óta egyszerűbb a pályázati folyamat, minden anyag online feltölthető. A részletes pályázati kiírás a www.evhaza.hu oldalról tölthető le.

Határidők, dátumok

  • A pályaművek beadása: 2015. május 15. 15h
  • Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2015. október 5., az Építészet Világnapján

A zsűri tagjai 2015-ben

Elnök

  • Dévényi Sándor DLA, a Magyar Művészeti Akadémia tagja

Társelnökök

  • Sáros László György DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke,
  • Dr. Hajnóczy Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke,
  • Szoják Balázs, az „Év háza” díj kurátora,

Tagok

  • Tóth Balázs, az ÉMI Nonprofit Kft. értékesítési csoportvezetője,
  • dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési Tanszék ny. egyetemi docense,
  • 2014-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Jánosi János, Kováts András Miklós, Potzner Ferenc, Pottyondy Péter, Szalay Tihamér, Szegő György, Szente-Vargáné Gerencsér Judit Anna, Szuromi Imre, Szűcs Endre.

Védnökök: Magyar Művészeti Akadémia, MÉSZ, MÉK, Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetsége (VÁTOSZ)

Főtámogató: Baumit Kft.

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?