Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Paradigmaváltás a Mapei sikerének a titka

Gyártói hírek, cikkek 2015. 03. 13.
A Mapei budaörsi központja
A Mapei budaörsi központja

A Mapei Kft. sikerei mögött egy paradigmaváltás rejlik, melynek lényege, hogy a vállalat minden eddiginél nagyobb felelősséget vállal a viszonteladói sikeréért.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője úgy érvel, hogy csak akkor tud sikeres lenni, ha a viszonteladói sikeresek. Ehhez azonban ma már nem elég a saját termékeket értékesíteni, segíteni, támogatni kell a viszonteladókat, hogy sikeresebbek legyenek.

Markovich Béla három pontban foglalta össze tapasztalatait a gyártók részére, a nemrégiben megrendezett IV. Országos Gyártói és Nagykereskedelmi Konferencián tartott előadásában. 

1. Húzd a piacodat 

„Az első és legfontosabb, hogy segítsünk a viszonteladóinknak eladni a termékeiket és nemcsak a mieinket.  Érd el, hogy a célcsoportod tömegesen menjen be a kereskedőkhöz! Építs fel egy olyan marketing rendszert, mellyel eladod a terméked a végfelhasználóknak, akik csak bemennek a boltba, megmondják mit kérnek és a kereskedő kiszolgálja őket” – tanácsolja Markovich Béla.

Ehhez elkerülhetetlen egy érdeklődőkből álló adatbázis építése, akiknek közvetlenül lehet kommunikálni. A Mapei ezt úgy építette fel, hogy értékes információt kínált a lakosságnak a regisztrációért cserébe.

2. Képezd sikeressé a viszonteladóid

A Mapei Kft. folyamatosan képezi a viszonteladóit. Azonban nem csak a saját termékeire és rendszereire, hanem a hatékony vállalkozási ismeretekre is. 

Ennek keretében létrehoztak egy kifejezetten az építőanyag kereskedők eladóinak szóló értékesítési akadémiát. A kereskedők ügyvezetői, vezetői számára pedig tréningeket szerveznek marketingből, szervezetfejlesztésből és HR-ből.

Emellett a Mapei, tudásmegosztás programjának keretében, évente több mint hatezer(!) szakembert képez termékismeret mellett általános műszaki tudásra is.

3. Adj hatékony eszközöket

A Mapei egyik új kezdeményezése, hogy kulcsrakész webshopot biztosít a viszonteladóinak. Levéve a fejlesztés és üzemeltetés gondját a viszonteladói válláról, segíti az online piacra lépést.

Emellett felszerelik az üzletet eladást segítő eszközökkel, polcokkal, plakátokkal, szórólapokkal, valamint rendszeres kampányokkal csábítják be a végfelhasználókat a viszonteladók üzletébe.

Együtt a közös sikerért!

„Vállalj sokkal nagyobb felelősséget a viszonteladóidért. Kommunikálj velük sokkal többet és tegyél sokkal többet a sikerükért. Együtt a közös sikerért! Ez a siker titka” – összegezte Markovich Béla.

Forrás: Hirnevugynokseg.hu

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolási segédanyagok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?