Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

"AZ ÉV HOMLOKZATA 2005" Pályázat

Hírek 2006. 03.27.

Március 24-én harmadik alkalommal ítélték oda az év legszebb homlokzatait megalkotó szakembereknek járó díjakat.

Az „Év homlokzata 2005” pályázatot kiíró Baumit Kft. szándéka az volt, hogy építészeti, gazdaságossági és műszaki szempontok alapján az újonnan épült és felújított homlokzati megoldásokat értékelje és jutalmazza. Az épület külső megjelenésén túl fontosnak tartják az alkalmazott technológiát és anyagokat, amelyeket a kivitelező az építkezés során használt. Az egyedi alkotások értékelésével nem csupán az egyes produktumok igényes megvalósítására, hanem általuk a városkép harmóniájának, esztétikájának javítására kívánják ösztönözni a majdani kivitelezőket. Az elbírálás során különösen értékelték, ha a homlokzati falazat burkolása kiváló hőszigeteléssel is bírt. Ezzel energiatakarékos módszerek, eljárások alkalmazására is fel kívánják hívni a figyelmet. Három kategóriában lehetett nevezni: új építésű családi ház, új építésű társasház, műemlék épület/középület felújítás.

Díjazottak: Új építés, családi ház kategória: 3. Benes Gábor, 2. Németh Géza, 1. Stehle-Bau Bt.-től Klenóczki Norbert. Új építés, társasház kategória: 3. Boros-Házépítő Kft., 2. Radius Építészműterem Kft.-től Csernyánszky Gábor, 1. Gáspár Mérnöki Iroda/Bereczki Kft.-től Gáspár Péter és Bereczki László. Felújítás, műemlék épület/középület kategória:  3. Shmilliár Dóra és Shmilliár Tamás, 2. Reneszánsz Kőfaragó Rt.-től Iliás Károly, 1. Emlékmű 2000 Műemlékfelújító Kft.-től Csima János.  ATRIUM különdíj, Társasház kategória: Gáspár Mérnöki Iroda/Bereczki Kft.-től Gáspár Péter és Bereczki László. Magyar Építéstechnika különdíj, Felújítás kategória: Átrimex Kft.-től Ábelovszky László. Archicentrum különdíj, Családi ház kategória: Stehle-Bau Bt.-től Klenóczki Norbert. Baumit különdíj, Felújítás kategória: Inter-Art 2000 Kft.-től Tóth Tamás.

A Baumit Kft. által kiírt pályázat megrendezésében együttműködő partnerek voltak: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Városvédő Egyesület, ATRIUM, Magyar Építéstechnika, Archicentrum, Tensi Kft.

További információ: Gajdos Ágnes 06-33/ 512-910/ 218-as mellék

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Habarcsok, vakolatok, glettek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?