Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Várépítő pályázat: 10 kondenzációs kazán vár gazdára!

Hírek 2014. 10. 15.
  • Bármilyen intézmény pályázhat
  • Energetikai felújítást tervezők előnyben
  • Beadási határidő: 2014. november 14.

Az elmúlt hetekben megnyíló, a különböző épületszerkezeteket érintő energetikai korszerűsítést célzó Európai Unió által támogatott pályázatok mellett, idén ősszel a Várépítő pályázat fókuszába is az energetikai gondolkodás került. A Weishaupt Kft. felajánlásának köszönhetően év végéig akár 10 darab modern kondenzációs kazán, illetve fűtési rendszer találhat gazdára, gyorsított pályázati lebonyolítással.

A harmadik Várépítő Pályázat keretében összesen 30 gyermekintézmény és műemlék részesült rekord értékű, 16 millió forintnyi építőanyag támogatásban. A 2015. év tavaszára tervezett új pályázatra már gyűlnek a felajánlások, de az energetikai felújításban gondolkodók addig sem maradnak pályázati lehetőség nélkül.

A Várépítő pályázathoz társuló felajánló cégekben közös az a szándék, hogy a számukra sem könnyű piaci helyzetben, minőségi termékeikkel és szolgáltatásaikkal intézményeket támogassanak azok energiatakarékos és gazdaságos működését segítve. Így gondolta ezt a prémium kategóriás fűtési rendszereket forgalmazó Weishaupt Kft. vezetése is, amikor 2014-ben először csatlakozott a mozgalomhoz. A cég számára első pályázási időszakban látva a termékei iránti érdeklődést úgy döntött, hogy nem várja meg a következő pályázat kiírását, hanem a két időszak között is lehetővé teszi termékeinek pályázati úton történő igénylését. Ebben a rendhagyó időszakban azonban nem csupán a megszokott, gyermekintézményi és műemléki kategóriából várják a jelentkezőket, hanem bármilyen funkciójú intézmény pályázhat 10 darab, egyenként 500 000 Ft + ÁFA értékű kondenzációs kazánra.

A rendhagyó pályázaton bármilyen intézmény indulhat

Bármilyen funkciójú intézmény, amely energetikai korszerűsítésben gondolkodik, és ennek részeként definiálja a kazáncserét, a fűtéskorszerűsítést, akár sikerrel pályázhat az összesen 5 millió Ft+Áfa értékben felajánlott 10 db modern, Környezetbarát Termék Védjeggyel rendelkező kondenzációs kazánra.

A Weishaupt választékában számos, a megrendelők igényeihez alkalmazkodó kazán található, így a pályázaton igényelt berendezés paraméterei, teljesítménye messzemenőkig illeszkedhet a feladathoz. Éppen ezért a sikeres pályázás feltétele, hogy az intézmény a gépészeti megoldást a Weishaupt-tal együttműködve alakítsa ki, így a pályázat benyújtása előtt a Weishaupt szakembereivel történő konzultáció elengedhetetlen.

A felajánlott kondenzációs kazánokra 2014. november 14-ig lehet pályázni. A benyújtási határidő után, akár már decemberben, hozzá is lehet jutni a neves zsűri által megítélt gépészeti megoldásokhoz.

A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának állandó tagjai, akik most is részt vesznek a zsűrizésben:

  • Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
  • Nagy-Kálózy Eszter, színművész;
  • Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
  • Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. Értékesítési csoport vezetője;
  • Winkler Gábor, Pápa város főépítésze, egyetemi tanár, az MTA doktora;
  • Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára;

További információ: www.varepitopalyazat.hu

Forrás: Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Fűtés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?