Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Amikor a garázskapu az internetre költözik

Gyártói hírek, cikkek 2014. 10. 07.

A Hörmann új rendszerével okos eszközeink távirányítóvá válhatnak

Egyedülálló vezérlést indított útjára a Hörmann cégcsoport, amely 2014. július 1-től már a hazai piacon is elérhető. A piacvezető vállalkozás ezúttal az okos eszközeinkre költöztette a már eddig is népszerű, vezérlési rendszereik távirányítóját. A BiSecur Gateway nevű egységgel okostelefonon vagy táblagépen keresztül vezérelhető a garázskapu-, udvarikapu-meghajtás, a házbejárati ajtó, valamint más, Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt olyan eszköze, mint például a lámpák.

Ma már a garázskapuknak nem csak egyszerűen szépnek és biztonságosnak kell lenniük, hanem meg kell felelniük a XXI. századi kihívásoknak is. A Hörmann cégcsoport ezt felismerve új terméket vezetett be a piacra BiSecur Gateway néven. Az egység a különböző meghajtásokra kötve és az internetre csatlakozva új lehetőségeket nyit otthonunk irányításában.

„Ma már nem utópia az okos otthonok megteremtése, amelyhez új Gateway rendszerünk tökéletesen illeszkedik. Nem csak irányítani tudjuk rendszereinket, hanem lekérdezhetjük aktuális állásukat is, így nem marad többé nyitva egy bejárati ajtó vagy kertkapu sem. Az eszköz gyorsan telepíthető, könnyen konfigurálható, így bárki számára gyorsan használatba is vehető. Ez volt az egyik fő szempont a rendszer tervezésénél” – mondta el a BiSecur Gateway-el kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A BiSecur Gateway egyszerűen egy hálózati kábellel vagy WLAN-on keresztül összekapcsolható a háztartásban működő routerrel. A Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközök konfigurációja okostelefonra vagy táblagépre telepített BiSecur App-pal történik. Az új rendszert a www.bisecur-home.com internetoldalon kell regisztrálni, amelyet követően már vezérelhető is garázskapunk vagy éppen a bejárati ajtónk. Az egyszeri regisztráció egy tanúsított Hörmann internetoldalon történik, így garantálva a legmagasabb fokú adatbiztonságot. A rendszer sok Hörmann termékkel kompatibilis, ilyenek például a SupraMatic és ProMatic garázskapu-meghajtások, valamint a RotaMatic és LineaMatic udvarikapu-meghajtások és más kiválasztott Hörmann ipari kapumeghajtások.

Az új Hörmann ThermoSafe és ThermoCarbon alumínium házbejárati ajtók is vezérelhetők intelligens módon. Alapkivitelben automatikusan reteszelődnek, amint csukott állapotba kerülnek. A BiSecur App segítségével most már lekérdezhető, hogy az ajtó megfelelően be van-e reteszelve vagy nyitott állapotú. Ezen túlmenően aktiválható vagy deaktiválható a kiegészítő „Tartós nyitva” funkció, mely lehetővé teszi, hogy az ajtó az aktiválás időtartama alatt kulcshasználat nélkül is nyitható legyen kívülről. Ha például a gyerekek az udvaron szeretnének játszani, kulcs nélkül tudnak állandóan be- és kimenni. A játszás után a funkció ismét deaktiválható, és az ajtó bereteszelődik.

Az ismétlődő helyzetekhez, mint például a mindennapos „haza érkezés”, mely során először az udvari kaput, majd azt követően a garázskaput kell kinyitni, az App a „szcenárió” funkciót kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe, és ne kelljen egyesével kiválasztani ezeket. Az App-ban összesen maximum 10 felhasználó (1 rendszergazda és 9 felhasználó) hozható létre különböző jogosultságokkal. Például, ha a virágok öntözését a szomszéd végzi, az udvari kaput kinyithatja, de a garázskaput nem.

Az új BiSecur Gatway rendszert és a Hörmann egyéb termékeit a Hörmann nyílt napján – 2014. október 10-11-én, Közép-Európa legnagyobb bemutatótermében, Szigetszentmiklóson – ki is próbálhatják az érdeklődők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a www.hormann.hu oldalon lehet elvégezni.

Forrás: Stern Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?