Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Térkőből készült sakktábla egy SOS Ifjúsági Háznak

Hírek 2014. 09. 12.
A térkövekből és burkolólapokból kialakított kerti sakktábla átadása
A térkövekből és burkolólapokból kialakított kerti sakktábla átadása

A Leier Hungária Kft. térkő adománya a séi gyermekotthonnak

A séi SOS Ifjúsági Ház lakói örömmel vették birtokba azt a térkövekből és burkoló lapokból kialakított sakktáblát, amelyet a győri székhelyű építőanyag-gyártó, a Leier Hungária Kft. adományozott az otthon részére 2014. szeptember 11-én. A sakktáblához vezető útszakaszt és egy pihenő szigetet ugyancsak a vállalat térkövei borítják. A cég az idei évben, már nem először vállal aktív szerepet a társadalmi ügyek felkarolásában.

Átadták a sakktáblát, az ahhoz vezető utat és egy pihenő területet, amelyhez az elmúlt hónapokban adományozott térköveket és burkoló lapokat a Leier Hungária Kft. a Vas megyében található séi SOS Ifjúsági Ház területén. A séi lakásotthon szerves részét képezi a kőszegi Gyermekfalu Programnak. Az ifjúsági ház azzal a szándékkal létesült, hogy az SOS-gyermekfalvakban élő fiatalok számára segítséget nyújtson a felelősségteljes önálló életre való felkészülésben, valamint bővítse a szakmaszerzési lehetőségeket, igénybe véve Szombathely szélesebb oktatási és munkaerő piaci lehetőségeit. A közhasznú feladatot ellátó Ifjúsági Házban jelenleg 15 fiatal gondozását, nevelését látják el.

A Leier által adományozott díszburkolatnak köszönhetően nem csak a környezet szépült meg, hanem – a sakktáblának köszönhetően – a fiatalok tartalmasabban tölthetik el szabadidejüket. A termékek szállítását a Leier jánosházi gyára koordinálta, amelynek dolgozói maguk is szívügyüknek tekintették a segítségnyújtást. A több százezer forint értékű térköveket a cég adományként adta át a gyermekfalu vezetőinek.

„A Leier Hungária mindig is nyitottan és jó szívvel állt az olyan ügyek mellé, mint amilyen a séi SOS Ifjúsági Ház támogatása is. Ez kiemelten igaz a gyárak közvetlen környezetére, ahol sokszor a dolgozók tekintik szívügyüknek a segítségnyújtást. Örömmel bocsátottuk a kiváló minőségű térköveinket az SOS Gyermekfalu részére, remélve, hogy hozzájárulunk az itt élő gyermekek fejlődéséhez és szórakozásához. Reményeink szerint az együttműködés a jövőben is folytatódni fog, megtalálva azokat a közös pontokat, amelyekben ismét segítségére lehetünk ennek a nagyszerű szervezetnek” – mondta el az adományozással kapcsolatban Baranyai Konrád, Leier Hungária Kft. jánosházi üzemének igazgatója.

A Leier a széles díszburkolat kínálatából könnyen meg tudta valósítani az Ifjúsági Ház elképzeléseit. A beépített térkövek, burkoló lapok kiváló minőségük mellett az időjárás viszontagságainak is ellenállnak, így hosszú időre biztosítják a szórakozást és a szép környezetet az otthon lakóinak.

„Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a Leier Hungáriának az önzetlen felajánlásért. Nagy álmunk vált valóra az adománynak köszönhetően megvalósuló kerti sakktábla elkészültével. Reményeink szerint a fiatalok szellemi fejlődésére, frissességére is jótékonyan hat majd az óriás sakktábla.  Külön öröm számunkra, hogy ezzel a hozzájárulással nem csak az otthon környezete válik szebbé, de egyben a gyerekek tartalmas időtöltését is elősegíti. A Leier elkötelezettségét látva, bízunk abban, hogy az együttműködést országos szintre is kiterjeszthetjük” – mondta el az adománnyal kapcsolatban Szélesy Norbert, SOS Gyermekfalu lakásotthon vezetője.

Hazánkban - az alapítás (1983) sorrendjében - Battonyán (1986), Kecskeméten (1990) és Kőszegen (1993) működnek SOS gyermekfalvak 10-12 családi házzal és saját háztartásukban élő nevelőszülői családokkal. 1994-ben megnyílt a szegedi, 2001-ben a lajosmizsei, 2003-ban pedig a séi ifjúsági ház, amit 2012-ben egy kecskeméti intézmény követett. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa által fenntartott hálózatokban és ifjúsági házakban ma mintegy 370 gyermek és fiatal él.

A Leier Hungária az elmúlt harminc évben mindig törekedett arra, hogy az építőiparban tanúsított felelős magatartása mellett a társadalmi problémákra és szükségletekre is reagáljon. Aktív részese volt természeti katasztrófák utáni helyreállítási munkáknak, sorozatosan segítséget nyújt az üzemeinek otthont adó településeknek is. Emellett számtalan egyházat, közösségi teret- és létesítményt is támogat.

Forrás: Stern Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Térkő, járdalap
Kertberendezések

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?