Utolsó frissítés: 2019-02-19

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Épinfó - Aktuális

< >

Az Angyal István park felújítása – Svéd Fenntarthatósági Program

Hírek 2014. 09. 11.

Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Svéd Fenntarthatósági Program keretén belül épül újjá a IX. kerületi Angyal István park Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.

Angyal István park

Idén is megszépül Budapest egy pontja a Svéd Fenntarthatósági Program keretében svéd összefogással, és Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.

A negyedik éve tartó kezdeményezés nyomán ősszel a IX. kerületben, az Üllői út és a Ferenc körút kereszteződésénél található Angyal István parkot gondolják újra a modern város kihívásainak szellemében. Így az nem csupán zöldebbé és modernebbé válik, például új térelemekkel és dinamikus elrendezéssel, hanem az ingyenes wifi használat biztosításával 21. századi közösségi térré alakul át.

A Svéd Fenntarthatósági Programsorozat fő célja a környezettudatos élet- és gondolkodásmód népszerűsítése, valamint a fenntartható városi környezet kialakítása. A park is ennek szellemében újul meg. Kialakításakor nagy figyelmet szentelnek a biodiverzitás, azaz az élővilág változatosságának megőrzésére. Őshonos vagy meghonosított, szárazság- és várostűrő fajokat alkalmaznak, ezáltal a telepített növényzet hosszú távon részben önfenntartóvá válik.

A programsorozat részeként 2011-ben megépült Magyarország első öko-játszótere a Margitszigeten, majd 2012-ben a Lánchíd budai hídfőjénél található park újult meg környezettudatos szellemben, tavaly pedig a Vérmező északi sarkában kerékpáros szerviz-, információs- és találkozópontot alakítottak ki, a fenntartható fejlődés népszerűsítésére és a városi kerékpáros kultúra támogatására Budapesten.

Az Angyal István park átadásának várható időpontja: 2014. október 3.

Partnerek

Az Angyal István park modernizálásában fő partnerek az Electrolux, az Ericsson és a Sigma Technology, további partnerek a HAGS, a Metropol, a Skanska, valamint a Volvo Autó Hungária svéd vállalatok.

A park tervezésében és kivitelezésében együttműködő partnerek az S-TÉR Kft., a Főkert Nonprofit Zrt.,az Aktív 1 Kft., a Green City Tanács képviseletében a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft., és a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának ötödéves mesterszakos tájépítészmérnök-hallgatói.

Forrás: Svéd Kereskedelmi Kirendeltség

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kerttervezés
Kertépítés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Nincs megegyezés: nem találkozik a kereslet és a kínálat a családi házak piacán

Ingatlan 2019. 02. 19.
Miközben a vevők az ésszerűen tervezett, használható méretű szobákkal kialakított, egyszintes, jó állapotú házakat keresik leginkább a budapesti és az agglomerációs ingatlanpiacon, addig az eladók valami egészen mást próbálnak értékesíteni, ráadásul rendkívül magas árakon.

Szakkönyv

Kőházak

A kő mint építőanyag a római idők óta jelen van a Kárpát-medencében és végigkíséri a történelmünket. A mai napig meglepően sok kőház van hazánkban. A kötet áttekinti a magyarországi kőépítkezés történetét, ismerteti a kőfajtákat, a kőszerkezeteket és a kőből épült lakóházak jellemzőit

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?