Utolsó frissítés: 2018-09-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Épinfó - Aktuális

< >

Az Angyal István park felújítása – Svéd Fenntarthatósági Program

Hírek 2014. 09. 11.

Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Svéd Fenntarthatósági Program keretén belül épül újjá a IX. kerületi Angyal István park Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.

Angyal István park

Idén is megszépül Budapest egy pontja a Svéd Fenntarthatósági Program keretében svéd összefogással, és Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.

A negyedik éve tartó kezdeményezés nyomán ősszel a IX. kerületben, az Üllői út és a Ferenc körút kereszteződésénél található Angyal István parkot gondolják újra a modern város kihívásainak szellemében. Így az nem csupán zöldebbé és modernebbé válik, például új térelemekkel és dinamikus elrendezéssel, hanem az ingyenes wifi használat biztosításával 21. századi közösségi térré alakul át.

A Svéd Fenntarthatósági Programsorozat fő célja a környezettudatos élet- és gondolkodásmód népszerűsítése, valamint a fenntartható városi környezet kialakítása. A park is ennek szellemében újul meg. Kialakításakor nagy figyelmet szentelnek a biodiverzitás, azaz az élővilág változatosságának megőrzésére. Őshonos vagy meghonosított, szárazság- és várostűrő fajokat alkalmaznak, ezáltal a telepített növényzet hosszú távon részben önfenntartóvá válik.

A programsorozat részeként 2011-ben megépült Magyarország első öko-játszótere a Margitszigeten, majd 2012-ben a Lánchíd budai hídfőjénél található park újult meg környezettudatos szellemben, tavaly pedig a Vérmező északi sarkában kerékpáros szerviz-, információs- és találkozópontot alakítottak ki, a fenntartható fejlődés népszerűsítésére és a városi kerékpáros kultúra támogatására Budapesten.

Az Angyal István park átadásának várható időpontja: 2014. október 3.

Partnerek

Az Angyal István park modernizálásában fő partnerek az Electrolux, az Ericsson és a Sigma Technology, további partnerek a HAGS, a Metropol, a Skanska, valamint a Volvo Autó Hungária svéd vállalatok.

A park tervezésében és kivitelezésében együttműködő partnerek az S-TÉR Kft., a Főkert Nonprofit Zrt.,az Aktív 1 Kft., a Green City Tanács képviseletében a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft., és a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának ötödéves mesterszakos tájépítészmérnök-hallgatói.

Forrás: Svéd Kereskedelmi Kirendeltség

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kerttervezés
Kertépítés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Megoldás született a négy fal közé zárt generáció számára

Gyártói hírek, cikkek 2018. 10. 17.
Belép az okos otthon piacra a VELUX Időnk 90 százalékát beltérben töltjük, annak kétharmadát otthonunk fogságában, miközben a beltéri levegő akár ötször szennyezettebb is lehet a kintinél – derült ki a VELUX Cégcsoport kutatásából. A rendszeres szellőztetéssel csökkenthetjük a benti levegő nedvesség- és szén-dioxid tartalmát, valamint szabályozhatjuk a hőmérsékletét. Ennek megvalósítására fejlesztett megoldást a VELUX és a NETATMO

Szakkönyv

Modell vagy külön út: Bécs szociális lakásépítészete

Építészet 2018. 08. 21.
Bécs szociális lakásépítészete méltán világhírű. Az 1920-as évek első szociális lakóháztípusa, a Hof, már a maga korában is fogalommá vált. A parkosított udvarokat körbeölelő hatalmas lakótömbök a modern kori (értsd Habsburg-kor utáni) város kulturális identitásának alappillérei. De nem csak az épületek képviselnek értéket, hanem a szociális bérházépítés korokon és rendszereken átívelő társadalmi gyakorlata is

Szakcikk

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?