Utolsó frissítés: 2018-06-28

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Épinfó - Aktuális

< >

Az Angyal István park felújítása – Svéd Fenntarthatósági Program

Hírek 2014. 09. 11.

Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Svéd Fenntarthatósági Program keretén belül épül újjá a IX. kerületi Angyal István park Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.

Angyal István park

Idén is megszépül Budapest egy pontja a Svéd Fenntarthatósági Program keretében svéd összefogással, és Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.

A negyedik éve tartó kezdeményezés nyomán ősszel a IX. kerületben, az Üllői út és a Ferenc körút kereszteződésénél található Angyal István parkot gondolják újra a modern város kihívásainak szellemében. Így az nem csupán zöldebbé és modernebbé válik, például új térelemekkel és dinamikus elrendezéssel, hanem az ingyenes wifi használat biztosításával 21. századi közösségi térré alakul át.

A Svéd Fenntarthatósági Programsorozat fő célja a környezettudatos élet- és gondolkodásmód népszerűsítése, valamint a fenntartható városi környezet kialakítása. A park is ennek szellemében újul meg. Kialakításakor nagy figyelmet szentelnek a biodiverzitás, azaz az élővilág változatosságának megőrzésére. Őshonos vagy meghonosított, szárazság- és várostűrő fajokat alkalmaznak, ezáltal a telepített növényzet hosszú távon részben önfenntartóvá válik.

A programsorozat részeként 2011-ben megépült Magyarország első öko-játszótere a Margitszigeten, majd 2012-ben a Lánchíd budai hídfőjénél található park újult meg környezettudatos szellemben, tavaly pedig a Vérmező északi sarkában kerékpáros szerviz-, információs- és találkozópontot alakítottak ki, a fenntartható fejlődés népszerűsítésére és a városi kerékpáros kultúra támogatására Budapesten.

Az Angyal István park átadásának várható időpontja: 2014. október 3.

Partnerek

Az Angyal István park modernizálásában fő partnerek az Electrolux, az Ericsson és a Sigma Technology, további partnerek a HAGS, a Metropol, a Skanska, valamint a Volvo Autó Hungária svéd vállalatok.

A park tervezésében és kivitelezésében együttműködő partnerek az S-TÉR Kft., a Főkert Nonprofit Zrt.,az Aktív 1 Kft., a Green City Tanács képviseletében a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft., és a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának ötödéves mesterszakos tájépítészmérnök-hallgatói.

Forrás: Svéd Kereskedelmi Kirendeltség

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kerttervezés
Kertépítés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Védje otthonát a meleg ellen!

Energia megtakarítás 2018. 08. 17.

Egyre inkább eltűnnek a köztes évszakok, érezhetően növekszik az átlaghőmérséklet. A lakóépületekben a tető az, ami leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, így nyáron a napsugárzásnak is

Szakkönyv

Régiből újat - Bútorfelújítás mindenkinek

Lakberendezés 2018. 08. 17.

Bútorfelújítás három lépésben: Vadászat - Az új külső - Alakítsd át!

Ebben a könyvben segítséget kapsz mindhárom lépéshez: a kereséshez, az ötletekhez es a gyakorlati megvalósításhoz egyaránt.
Jó alkotást!

Szakcikk

Láthatatlan erő – 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?