Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A mesteremberek lézeres segítsége

Gyártói hírek, cikkek 2007. 05. 02.

(Sajtóközlemény)

A világ legkisebb lézeres távolságmérője - Bosch DLE 50 Professional

A Bosch megalkotta a világ legkisebb távolságmérőjét, amellyel egyéb más eszköz igénybevétele nélkül 50 méterig, hihetetlen pontossággal lehet távolságot, területet vagy térfogatot mérni. Használata pedig rendkívül egyszerű és a zsebben is elfér.  

Kicsi és könnyen kezelhető, mint a modern mobiltelefonok, és magán hordozza a lézeres távolságmérők minden előnyét: ez a Bosch DLE 50 Professional. 100 x 58 x 32 milliméteres méretével ez a világ legkisebb távolságmérője. A mérőeszköz ideális minden olyan mesterember számára, aki egyéb eszköz igénybe vétele nélkül beltérben távolságot, területet vagy térfogatot szeretne mérni.

A DLE 50 Professional a gyakorlatban előforduló minden távolság mérésére alkalmas. A mérőeszköz pontos távolságmérést biztosít 50 méterig; lézertechnológiájának köszönhetően pedig gombnyomásra megjeleníti az eredményt a LCD kijelzőn. A mérés pontossága ±1.5 milliméter.

A DLE 50 Professional használata nagyon egyszerű. Jelekkel ellátott gombok segítségével lépkedhetünk a hosszúság-, terület-, térfogatmérési, vagy a Pythagorasz tételnek megfelelő közvetlen magasságmérési funkciók között. A kezdeti beállításban a lézeres távolságmérő a mérőműszer hátsó szélétől kezd mérni, egy gomb ismételt lenyomásával azonban a felhasználó megváltoztathatja a kívánt hivatkozási pontot a mérőműszer elejére, a beépített állványra vagy egy kihajtható mérő pecekre. A 30 mm hosszú pecek segítéségével egyszerűbb mérni szűk sarkokban, falnyílásban vagy vezető sínben. Az LCD-n egy szimbólum jelzi a kiválasztott hivatkozási pontot, így elkerülhető a mérési hiba.

A kis lézeres távolságmérő puha markolatú felületének köszönhetően könnyen kezelhető és megvédi a mérőeszközt az ütések okozta sérülésektől.

A Bosch csoport

A Bosch csoport egy nemzetközileg vezető technológiai és szolgáltató vállalat. A gépjármű- és ipari technika, valamint az épületgépészet területén 260.000 dolgozóval 2006-ban 43,7 milliárd euró forgalmat bonyolított le. A Bosch csoporthoz a Robert Bosch GmbH és további, több mint 50 országban található 300 leány- és regionális vállalat tartozik. Ez a világméretű, fejlesztő, gyártó, és értékesítési szövetség a további növekedésének előfeltétele. A Bosch évente több mint hárommilliárd eurót fordít kutatásra, fejlesztésre, és ez 2006-ban 3.000 szabadalmat jelentett. A vállalatot 1866-ban Robert Bosch (1861-1942) Stuttgartban egy finommechanikai és elektrotechnikai műhelyként alapította.

A Robert Bosch GmbH társasági szerkezete a Bosch csoport számára vállalkozói önállóságot biztosít. Ez lehetővé teszi a vállalatnak a hosszútávú tervezést és a jövőbe mutató jelentős előfejlesztésekbe folyó beruházásokat. A Robert Bosch GmbH. 92 százalékos részesedése a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Ipari Vagyonkezelő Társaság kezében összpontosul. Ez a társaság gyakorolja a vállalati társasági funkciót. A többi tulajdon részt a Bosch család és a Robert Bosch GmbH. birtokolja. 

További információk a  www.bosch.com weblapon találhatók.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?