Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Várhatóan több tucat fiatal magyar designer indul az Design Lab nemzetközi formatervezői pályázaton

Hírek 2014. 03. 03.
Szabó Levente
Szabó Levente

Az elmúlt egy hónapban több mint 60 formatervező hallgató vett részt a Design Lab nemzetközi formatervezői pályázat hazai workshopjain, ahol korábbi sikeres magyar versenyzők avatták be a fiatalokat a verseny kulisszatitkaiba. A 2014. évi Electrolux Design Labra a hivatalos nevezéseket március 1-től várják a szervezők. Az idei versenyen az egészséges életet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó koncepciókkal lehet nevezni, melyek messze túlmutatnak a ma ismert technológiai megoldásokon.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Nyugat-magyarországi Egyetemen tartott workshopokon a hallgatók megismerhették a 2007-es nyertes Szabó Levente formabontó mosógép koncepcióját, a tavaly legjobb 20-ban végzett Csernátony Fanni Sea Breeze nevű víz- és légtisztító megoldását, valamint a 2011-ben Top8-ba jutott Miklósi Ádám sous-vide sütést forradalmasító ötletét. Az egykori versenyzők elmesélték élményeiket és a nevezést segítő hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket, majd közös ötletelésbe kezdtek arról, milyenek lesznek a jövő városai, és milyen háztartási eszközökre lesz majd szüksége a jövő emberének.

A 12. Design Lab versenyre a nevezéseket 2014. március 1-től április 6-ig küldhetik be jelenleg formatervezést tanuló, illetve tavaly végzett hallgatók, ötletük angol nyelvű leírásával és látványtervével. A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A pályázat komolyságát az is igazolja, hogy a korábbi évek fiatal győzteseinek a fele – így Szabó Levente is – az Electroluxnál folytatta a munkát a gyakornoki időszak letelte után is. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.

Az Electrolux Design Lab versenyre az electroluxdesignlab.com/2014/ weboldalon keresztül lehet beadni a nevezést. A nevezési időszak lezárását követően a zsűri kiválasztja a legjobb 100 versenyzőt, aki továbbfejlesztheti koncepcióját. A következő szakaszokban a zsűri és közönségszavazás dönt a továbbjutókról.

A versenyt kiemelt figyelemmel kíséri a szakma, így nem csak a nyertesek részesülnek szakmai elismerésben. Miklósi Ádám például a bemutatott sous vide koncepciójának köszönheti jelenlegi munkáját: rá Svájcban figyelt fel egy fejlesztő csapat és hívta meg az induló projektjük tervezésébe. Az Electrolux Design Lab továbbá lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. A legjobb pályaművek felkerülnek a Design Lab weboldalára, és a legizgalmasabb munkákat világszerte bemutatják a vezető design- és életmód újságok illetve a témával foglalkozó médiumok.

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ipar- és képzőművészek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?