Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Száradó ruhák, szárazon maradó szobák

Gyártói hírek, cikkek 2013. 12. 18.

Télen a ruhákat csak a lakásban lehet szárítani. Sok helyet foglalnak, a kisebb fürdőszobákban túlzott párásodást okoznak, a párolgó nedvesség a hideg falakon és ablakokon csapódik le, sokszor átnedvesítve a szekrények falát is. Pedig a megoldás ma már nem számít megfizethetetlen luxusnak: a modern kondenzációs szárítógépekben sokkal gyorsabban száradnak a ruhák és a textíliákból kivont nedvességből alig 10% kerül a légtérbe, ami még segíthet is a lakás páratartalmának optimális szinten tartásában.

Az Electrolux vásárlók körében készített felmérése szerint a fogyasztók jelentős része már tisztában van az energiacímke jelentőségével és előnyben részesíti az alacsonyabb fogyasztású készülékeket. Az Európai Unióban tavaly májusban bevezetett kondenzációs hatékonysági mutató azonban a legtöbb vásárló számára ismeretlen, pedig egy fontos műszaki jellemzőre hívja fel a figyelmet az új szárítógépek vásárlásakor.

A kondenzációs hatékonyság értéke az energiacímke bal alsó sarkában kapott helyet és azt mutatja meg, hogy a ruhák szárítása közben mennyi nedvesség kerül a légtérbe. Az „A” kategóriás készülékek esetében nagyjából 5 liter víz gyűlik össze a készülékek tartályában és kb. fél liter párolog el. Ezzel szemben egy „C” kategóriás gép használatakor ennek a mennyiségnek a háromszorosa kerül a lakás levegőjébe, ami már penészesedést, illetve az ablakokon a tömítéseknél jelentős párakicsapódást okozhat. Gondoljuk csak el, mennyi nedvesség csapódik ki a konyhában, ha 1,5 liter vizet teljesen elforralunk.

A kondenzációs technológia hatékonysága annak köszönhető, hogy a ruhákat szárító meleg levegő egy zárt rendszerben kering, így a készülékben keringő meleg levegő hőenergiája is legnagyobbrészt megmarad.

Az Electrolux kondenzációs szárítógépei hatékonyságuk mellett tartós és energiatakarékos választást jelentenek, a hőszivattyús csúcsmodell az „A” energiaosztályú gépeknél 50%-kal kevesebb energiát vesz fel, és a legkényesebb gyapjúholmi is kíméletesen szárítható benne.

A legjobb kondenzációs hatékonyságú készülékek között a 9 kg kapacitású Electrolux EDH3498RDL modellszámú hőszivattyús szárítógép 299 900 Forintos ajánlott fogyasztói áron, míg a hagyományos szárítási technológiával működő, 7 kg ruhát befogadó EDP2074PDW modell 114 900 Forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a műszaki kereskedésekben és webáruházakban.

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Konyhai, háztartási készülék

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?