Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

ALUTA nívódíjat nyert a K&H székháza

Hírek 2013. 03. 29.

A K&H Csoport székháza elnyerte az ALUTA nívódíjat, amellyel azokat az építészeti alkotásokat ismerik el, amelyek az alumínium-üveg homlokzatépítésben kreatív módon alkalmazzák a technológia adta lehetőségeket.

A K&H Csoport székháza elnyerte az Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület (ALUTA) nívódíját, amellyel azokat az építészeti alkotásokat ismerik el, amelyek az alumínium-üveg homlokzatépítésben korszerű, kreatív, a műszaki-technológiai kialakításban újszerű, racionális és minősített szerkezetek alkalmazásával születtek.

A K&H Csoport 2011-ben átadott új székháza mintegy 23 ezer m2 üvegfelület alkalmazásával a tágasság érzetét és a természetes fény lehetőségekhez képest legnagyobb hasznosítását nyújtja az irodaterekben. A rendkívüli nagyságú ablakfelületek a világítási igény csökkentésével jelentősen csökkentik az energiafelhasználást, emellett pazar kilátást nyújtanak a dunai panorámára és a Várhegyre.

A székházba épített egyedi szerkezetű üvegfalak az irodaházaknál alkalmazott üvegeknél nagyobb fényáteresztő képességű üvegezést kaptak. Ezt a külső árnyékolók alkalmazása tette lehetővé, amelyek automatikusan követik a nap változását, a szélviszonyokat, ugyanakkor minden helyiségnél biztosított az egyedi kezelés is. Ezen felül minden irodatér rendelkezik nyitható ablakfelülettel is, ami szintén jelentősen javítja az ott dolgozók komfortérzetet.

„Arra törekedtünk, hogy a kornak megfelelő, kiváló környezetet nyújtsunk munkatársainknak, és korszerű környezetben szolgálhassuk ki ügyfeleinket. Örömmel tölt el, hogy el, hogy munkánkat a szakma is méltányolja. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az Év Projektje 2012 díj, az arany LolliPOP és az Év Irodaháza 2012 Közönségdíj kategóriájában elért 2. helyezés után újabb elismerést kapott székházunk” – mondta Laboranovits György, a K&H Ingatlangazdálkodási, logisztikai és bankbiztonsági igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

A K&H Csoport székháza számokban:

nettó összterület:

76 000 m2

homlokzat - üvegfelületek:

23 000 m2

összes beton mennyisége:

21 500 tonna

az épület magassága:

27,5 - 35 méter (7 emelet)

tárgyalók száma:          

90

felvonók száma:

24

gépkocsi parkolóhelyek száma:

743 (minden harmadik dolgozónak parkolóhely áll rendelkezésére)

motor és kerékpártároló:

159 hely

étterem:

1 600 adagos konyha

ülőhelyek száma az étteremben:

296

teakonyhák száma:

56

magáncélú „telefonfülkék” száma:

72

 K&H székház eddigi díjai:

  • 2012: REsource Property Awards – Év projektje
  • 2012: Arany LolliPOP a székház megnyitó rendezvényért
  • 2013: iroda.hu – Az Év Irodaháza 2012 Közönségdíj kategóriában II. helyezés; Az Év Irodája 2012 Különdíj kategóriában III. helyezés
  • 2013: arany fokozatú LEED® minősítés
  • 2013: ALUTA nívódíj

Forrás: WELL PR Ügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?