Utolsó frissítés: 2019-12-04

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Aktuális

< >

Gasztro-innováció a konyhában - legyen mindenkinek fűszerkertje, otthon!

Hírek 2013. 03. 20.

Új startup indult Gourmet Garden néven. Céljuk egy olyan újító megoldás kialakítása és megvalósítása, aminek segítségével bárkinek lehet saját, szaktudást nem igénylő fűszerkertje otthon, amely amellett, hogy rendkívül egyszerűen használható, még esztétikai élményt is nyújt. A “zöld projekt” megvalósítását részben a közösségi finanszírozás segítségével valósítják meg, amely Magyarországon teljesen új iránynak számít.

A projektet Merker Viktor és Sirály Péter vezetik. Terveik szerint a közeljövőben létrejöhet egy olyan ökoszisztéma, ahol különleges szaktudás nélkül is mindenki számára elérhető a friss zöldségek és fűszernövények otthoni termesztése.

Nem kell hozzá kert, vagy egyéb nagy terület, elég egy előszoba, konyhapult, erkély vagy akár a lépcsőház. A feltalálók úgy alakították ki a “fűszerkertet”, hogy az kis helyen is elférjen és önműködő legyen.

Gourmet Garden

A rendszer számtalan különleges növény mellett, a mindennapi életben már ismert fűszert és zöldséget is képes megtermelni. A mennyiségnek csak a rendelkezésre álló szabad tér szabhat határt, mert a  gravitáción alapuló automata öntözéssel, valamint moduláris tartó és vázszerkezettel működő rendszer tetszőlegesen bővíthető.

Az ötlet megvalósítása során a projekt célja az, hogy azokat az alapkonyhában használt, fűszereket és zöldségeket lehessen megtermeszteni, melyeket mindennapi étkezéseink során a leggyakrabban használunk fel, és az eredmény bárki számára elérhető legyen saját otthoni termelés segítségével.

Forrás: Gourmet Garden

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Alapvető építésügyi változások

Építési jog 2020. 01. 14.

A jegyzők helyett a kormányhivatalok látják el 2020. március 1-től az elsőfokú építésügyi hatósági feladatokat. A változás miatt az építési vagy használatbavételi engedélyezési eljárásokat nem az önkormányzatok, hanem a kormányhivatalok folytatják le. Változnak a jogorvoslati lehetőségek is: az építésügyi és az építésfelügyeleti eljárásokban fellebbezésre nem lesz lehetőség. Ha a döntés ellen kifogást emelne valaki, közigazgatási peres eljárást kell indítania

Szakkönyv

Építészeti hagyományunk nyomában

Népi építészet 2020. 01. 18.

Tanulmányok a népi építészet és a településnéprajz köréből 1974-2018

 

A kötet Gráfik Imre néprajztudós, muzeológus a népi építészet, településnéprajz és a szabadtéri néprajzi muzeológia tárgyban írott fontosabb tanulmányait tartalmazza


Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?