Utolsó frissítés: 2019-12-04

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kertem, teraszom

Épinfó - Aktuális

< >

Gasztro-innováció a konyhában - legyen mindenkinek fűszerkertje, otthon!

Hírek 2013. 03. 20.

Új startup indult Gourmet Garden néven. Céljuk egy olyan újító megoldás kialakítása és megvalósítása, aminek segítségével bárkinek lehet saját, szaktudást nem igénylő fűszerkertje otthon, amely amellett, hogy rendkívül egyszerűen használható, még esztétikai élményt is nyújt. A “zöld projekt” megvalósítását részben a közösségi finanszírozás segítségével valósítják meg, amely Magyarországon teljesen új iránynak számít.

A projektet Merker Viktor és Sirály Péter vezetik. Terveik szerint a közeljövőben létrejöhet egy olyan ökoszisztéma, ahol különleges szaktudás nélkül is mindenki számára elérhető a friss zöldségek és fűszernövények otthoni termesztése.

Nem kell hozzá kert, vagy egyéb nagy terület, elég egy előszoba, konyhapult, erkély vagy akár a lépcsőház. A feltalálók úgy alakították ki a “fűszerkertet”, hogy az kis helyen is elférjen és önműködő legyen.

Gourmet Garden

A rendszer számtalan különleges növény mellett, a mindennapi életben már ismert fűszert és zöldséget is képes megtermelni. A mennyiségnek csak a rendelkezésre álló szabad tér szabhat határt, mert a  gravitáción alapuló automata öntözéssel, valamint moduláris tartó és vázszerkezettel működő rendszer tetszőlegesen bővíthető.

Az ötlet megvalósítása során a projekt célja az, hogy azokat az alapkonyhában használt, fűszereket és zöldségeket lehessen megtermeszteni, melyeket mindennapi étkezéseink során a leggyakrabban használunk fel, és az eredmény bárki számára elérhető legyen saját otthoni termelés segítségével.

Forrás: Gourmet Garden

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Top 5 fürdőszobatrend egyenesen Olaszországból!

Hírek 2019. 10. 28.

 

Óriási méretű járólapok, innovatív közterületi burkolatok, márványhatású belső terek és egy meglepő új bútorirányzat - ezek határozzák meg a közeljövő fürdőszobatrendjeit az újHÁZ Centrum szakértői szerint

 

Szakkönyv

Belvárosi növényvilág

Növények 2019. 10. 17.

Zsebkönyv méretű növényhatározó: a belvárosban megtalálható növények kalauza

A könyv a belvárosi, mesterségesen kialakított környezetre természetes élőhelyként tekint. Az alapvetés hasonló, mint a város faunájával foglalkozó természetfilmeknél, de míg ott az állatokról, itt a növényekről van szó

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?