Utolsó frissítés: 2020-06-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magaságyások

Épinfó - Aktuális

< >

Gasztro-innováció a konyhában - legyen mindenkinek fűszerkertje, otthon!

Hírek 2013. 03. 20.

Új startup indult Gourmet Garden néven. Céljuk egy olyan újító megoldás kialakítása és megvalósítása, aminek segítségével bárkinek lehet saját, szaktudást nem igénylő fűszerkertje otthon, amely amellett, hogy rendkívül egyszerűen használható, még esztétikai élményt is nyújt. A “zöld projekt” megvalósítását részben a közösségi finanszírozás segítségével valósítják meg, amely Magyarországon teljesen új iránynak számít.

A projektet Merker Viktor és Sirály Péter vezetik. Terveik szerint a közeljövőben létrejöhet egy olyan ökoszisztéma, ahol különleges szaktudás nélkül is mindenki számára elérhető a friss zöldségek és fűszernövények otthoni termesztése.

Nem kell hozzá kert, vagy egyéb nagy terület, elég egy előszoba, konyhapult, erkély vagy akár a lépcsőház. A feltalálók úgy alakították ki a “fűszerkertet”, hogy az kis helyen is elférjen és önműködő legyen.

Gourmet Garden

A rendszer számtalan különleges növény mellett, a mindennapi életben már ismert fűszert és zöldséget is képes megtermelni. A mennyiségnek csak a rendelkezésre álló szabad tér szabhat határt, mert a  gravitáción alapuló automata öntözéssel, valamint moduláris tartó és vázszerkezettel működő rendszer tetszőlegesen bővíthető.

Az ötlet megvalósítása során a projekt célja az, hogy azokat az alapkonyhában használt, fűszereket és zöldségeket lehessen megtermeszteni, melyeket mindennapi étkezéseink során a leggyakrabban használunk fel, és az eredmény bárki számára elérhető legyen saját otthoni termelés segítségével.

Forrás: Gourmet Garden

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Új lendületet adhat az építkezéseknek a kedvezményes lakásáfa megtartása

Hírek 2020. 07. 02.

Az építőipari munkahelyek védelme, az ingatlanpiac és az építőipar erősödését várja az újHÁZ Centrum a barnamezős beruházások kedvezményes lakásáfájától. Úgy vélik, az öt százalékos áfa alkalmas arra, hogy a koronavírus okozta ágazati visszaesést mérsékeljék, valamint, hogy a rozsdaövezetekben elinduljon a városfejlesztés új hulláma

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?