Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Electrolux és Zanussi készülékek az iF Design díj nyertesei között

Gyártói hírek, cikkek 2013. 02. 11.
A beépíthető InfinitePure indukciós főzőlap  is a 2013-as iF Product Design díj nyertesei között van
A beépíthető InfinitePure indukciós főzőlap is a 2013-as iF Product Design díj nyertesei között van

Az Electrolux tavaly bemutatott Inspiration termékcsaládjának több modellje, és a szintén 2012-ben debütáló Zanussi Quadro™ beépíthető háztartásigép-kollekció több tagja is elnyerte a dizájn versenyek egyik legrangosabb kitüntetését, az iF Product Design 2013 díjat.

Az Electrolux Inspiration termékcsalád beépíthető készülékei közül a sütők, a teljes kompakt termékválaszték, az InfinitePure™ indukciós főzőlap, két páraelszívó és a kezelőpanellel rendelkező RealLife® mosogatógépek, míg a szabadonálló modellek közül a kompakt mosogatógép, az alulfagyasztós FreshPlus kombinált hűtőszekrények, a színes kombi hűtők, valamint az elöltöltős gőzprogramos mosógépek is a 2013-as iF Product Design díj nyertesei között vannak.

Az Electrolux tavaly bemutatott új, prémium háztartásigép-kollekciójának tervezését a skandináv építészet elegáns, ugyanakkor letisztult formái ihlették. A vállalat dizájnerei kiemelt figyelmet fordítottak a részletekre, például a fogantyúk és gombok anyagának, méretének és formájának megtervezésére. A tervezés során 3-4 dizájnjeggyel dolgoztak, mely következetesen megjelenik minden modellen. Az egyik karakteres dizájnelem az ún. flow line, mely harmonikus egységbe foglalja a különböző készülékeket. A dizájnjegyek következetes használatának, az egységes szín- és formavilágnak, anyaghasználatnak és vonalvezetésnek köszönhetően a szabadonálló modellek jól kombinálhatók a beépíthető készülékekkel.

Az Inspiration modellek kezelőfelületei is egységes dizájnt kaptak. A vezérlőpaneleken látható fehér (a magasabb felszereltségű modelleknél) és borostyán karakterek színe, formája és mérete is egységes, így maximálisan illeszkednek az egyszerű, letisztult skandináv formavilágba. A készülékek lenyűgöző külseje páratlan tudást takar, hiszen az Electrolux az ipari mosodák és éttermi konyhák terén szerzett tapasztalatát használta fel az Inspiration háztartási gépek megalkotása során.

A Zanussi Quadro™ termékcsalád tagjai közül a beépíthető sütők, valamint az indukciós és elektromos főzőlapok nyerték el a rangos dizájn díjat.

A Zanussi Quadro™ beépíthető termékcsalád tagjai, az Inspiration modellekhez hasonlóan, szintén 2012-ben jelentek meg a piacon. A termékvonal kialakításakor az volt a legfontosabb szempont, hogy a készülékek önállóan, vagy más család modelljeivel együtt is jól mutassanak a konyhában. A Zanussi Quadro™ sütők kezelőpanelén jól látható, meleg, borostyán színű LED kijelzők mutatják, milyen beállításokkal működik éppen a készülék. Az ajtók körül eltűnt a rozsdamentes acél keret. Az egész ajtó fekete üvegből áll, így a hideg, ipari hangulatot modern, igényes dizájn váltotta fel.

A Quadro™ háztartási gépek tudásban sem hagynak kívánnivalót maguk után, hiszen sok olyan funkció vált elérhetővé ezekben a termékekben, amelyek eddig csak a felsőbb kategóriás háztartási készülékekben voltak megtalálhatók.

Az iF Product Design díj idén ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját. A 2013-as versenyre összesen 4253 pályázat érkezett 51 országból, és a pályaműveket 49 nemzetközi szakértőből álló zsűri bírálta el. A legjobb termékekért járó díjat február 22-én, a BMW World rendezvényen, ünnepélyes keretek között adják át a tervezőknek.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?