Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Aktuális

< >

Közösségi szauna avató

2013. február 16. szombat, 14-16 óra között Délegyházán, az Egyes tónál

Tóparti szaunája bárkinek lehet, de körpanorámás, vízen úszó, szabadon használható közösségi szaunája csak Délegyházának van! A meglepő helyszínekre tervezett, különleges megoldású szaunák specialistája, a cseh H3T építésziroda által épített szauna a tóvidékéről híres Délegyháza első taván úszik. A miniatűr házat formáló épületben öltöző és pihenő tereknek is jutott hely. A felfrissülni vágyók bejelentkezéssel szabadon látogathatják a hozott fával fűthető szaunát, ami egyszerre négy-hat főt tud befogadni.

Húzz télikabátot a fürdőruhádra, hozz egy törölközőt és nyissuk meg együtt a Kortárs Építészeti Központ, Délegyháza és a H3T építésziroda együttműködésével létrejött szaunát! A parton maradókat és a kellően felfrissült szaunázókat forralt borral is várjuk. A szauna a CULBURB program keretében valósul meg, a Kortárs Építészeti Központ koordinációjában. A nemzetközi program támogatói az ECF (European Cultural Foundation), az EU oktatási és kulturális programja, a Visegrádi Alap, az NKA és Délegyháza önkormányzata.

A CULBURB egy kulturális akupunktúrára épülő városfejlesztési program a Közép-európai fővárosok agglomerációjában. A program olyan művészeti eszközöket alkalmazó beavatkozásokat valósít meg, amik a helyi közösségekre alapozva segítik a szuburbánus települések fejlődését, illetve feltérképezik a régió nagyvárosai körüli táj és közterek sajátosságait.

A CULBURB a prágai CCEA (Közép-európai Építészeti Központ) kezdeményezésére, nemzetközi együttműködésben jött létre. A projektben Bécs, Budapest, Ljubljana, Pozsony, Prága és Varsó szakmai szervezetei, illetve az agglomerációs zónákban elhelyezkedő települések vesznek részt. Minden helyszínen öt, nemzetközi pályázaton kiválasztott munka valósul meg a 2013 áprilisig tartó időszakban. A magyarországi projektek helyszíne Délegyháza, koordinátora a Kortárs Építészeti Központ.

  • Bővebb információ a megvalósult és folyamatban levő projektekről a www.culburb.eu oldalon található.

Forrás: Kortárs Építészeti Központ

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Szaunák
Képzések, programok építészeknek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

Hírek 2020. 04. 06.

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?