Utolsó frissítés: 2019-05-20

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magyar építészet

Épinfó - Aktuális

< >

Közösségi szauna avató

2013. február 16. szombat, 14-16 óra között Délegyházán, az Egyes tónál

Tóparti szaunája bárkinek lehet, de körpanorámás, vízen úszó, szabadon használható közösségi szaunája csak Délegyházának van! A meglepő helyszínekre tervezett, különleges megoldású szaunák specialistája, a cseh H3T építésziroda által épített szauna a tóvidékéről híres Délegyháza első taván úszik. A miniatűr házat formáló épületben öltöző és pihenő tereknek is jutott hely. A felfrissülni vágyók bejelentkezéssel szabadon látogathatják a hozott fával fűthető szaunát, ami egyszerre négy-hat főt tud befogadni.

Húzz télikabátot a fürdőruhádra, hozz egy törölközőt és nyissuk meg együtt a Kortárs Építészeti Központ, Délegyháza és a H3T építésziroda együttműködésével létrejött szaunát! A parton maradókat és a kellően felfrissült szaunázókat forralt borral is várjuk. A szauna a CULBURB program keretében valósul meg, a Kortárs Építészeti Központ koordinációjában. A nemzetközi program támogatói az ECF (European Cultural Foundation), az EU oktatási és kulturális programja, a Visegrádi Alap, az NKA és Délegyháza önkormányzata.

A CULBURB egy kulturális akupunktúrára épülő városfejlesztési program a Közép-európai fővárosok agglomerációjában. A program olyan művészeti eszközöket alkalmazó beavatkozásokat valósít meg, amik a helyi közösségekre alapozva segítik a szuburbánus települések fejlődését, illetve feltérképezik a régió nagyvárosai körüli táj és közterek sajátosságait.

A CULBURB a prágai CCEA (Közép-európai Építészeti Központ) kezdeményezésére, nemzetközi együttműködésben jött létre. A projektben Bécs, Budapest, Ljubljana, Pozsony, Prága és Varsó szakmai szervezetei, illetve az agglomerációs zónákban elhelyezkedő települések vesznek részt. Minden helyszínen öt, nemzetközi pályázaton kiválasztott munka valósul meg a 2013 áprilisig tartó időszakban. A magyarországi projektek helyszíne Délegyháza, koordinátora a Kortárs Építészeti Központ.

  • Bővebb információ a megvalósult és folyamatban levő projektekről a www.culburb.eu oldalon található.

Forrás: Kortárs Építészeti Központ

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Szaunák
Képzések, programok építészeknek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Készüljön fel idejében a kánikulára!

Gyártói hírek, cikkek 2019. 06. 11.

Innovatív és trendi árnyékolástechnikai megoldások kültéren

A kora nyári kellemes meleg minden kerttulajdonos kedvét meghozza ahhoz, hogy kialakítsa azt a pihentető oázist, ahol gyakorlatilag a teljes nyarat eltöltheti. Fontos azonban, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyek lehetővé teszik, hogy a kánikula idején is kellemes környezetet biztosítsunk saját magunk és családunk számára.


Szakkönyv

Színes otthon - Találjuk meg a kedvenc színeinket

Lakberendezés 2019. 04. 04.
A Színes otthonban az ismert lakberendezési és divatszakértő, Anna Starmer osztja meg velünk a színek iránti rajongását, és nyújt segítséget abban, hogy megfelelően alakíthassuk át szobánk, lakásunk vagy házunk belső tereit. A pompás fotók segítségével segít megtervezni, miként tölthetjük meg otthonunkat a számunkra ideális és inspiráló színekkel

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?