Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A napelemes rendszerek kilátásai Európában

Energia megtakarítás 2013. 02. 04.

A REECO csoport új piacokat nyit meg Kelet- és Dél- Európában

A REECO csoport 15 éve kínál információszerzési és kapcsolat kialakítási lehetőségeket kiállításain és konferenciáin gyártóknak, tervezőknek, szakiparosoknak, önkormányzatoknak, befektetőknek ipari és privát megrendelőknek. A német RENEXPO® és CEB® Clean Energy Building rendezvények elismert szakmai események, ahol a napelemekkel kapcsolatos innovációs témák és termékek mutatkoznak be. Az osztrák, magyar, román és lengyel rendezvényekkel a REECO egyedülálló lehetőséget biztosít a helyi PV témának és kapcsolatot teremt a nemzeti és nemzetközi szereplők között.

1998 óta a REECO csoport németországi kiállításain és konferenciáin évente több tízezer látogató fordul meg és közel ezer kiállító cég vesz részt a megújuló és decentrális energiatermelés és energiahatékony építéstechnika témákban. A rendezvények egyik fókusztémája a napelem.

Az augsburgi RENEXPO® és stuttgarti CEB® Clean Energy Building témakörei és kiállítói portfóliója visszatükrözi a napelemes technológia követelményeit és a termékek valamint szolgáltatások sokszínű ajánlatait: a szabványosított tetőtéri rendszerekhez tartozó modulok és komponensek mellett a látogatók nagy számban találkozhatnak intelligens vezérlő és megfigyelő rendszerekkel, valamennyi típusú tetőre felszerelhető megoldásokkal, mint például a rugalmas napkollektorok, a napelemek épületintegrációjához tartozó elemek vagy a napenergiából termelt áram tárolásához szükséges tároló rendszerek.

A kísérő konferenciákon minden évben több mint kétezer energiagazdálkodó, tervező, építész, iparos, szakiparos, valamint politikai résztvevő informálódik a technológiai és felhasználási kérdésekről, törvényi szabályozásról és támogatásokról. Innovatív témákat dolgoznak fel, mint a decentrális helyi áramtárolás vagy elektromos járművek, energia plusz házak, vagy az épületbe integrált napelem. A német kiállítások nemzetközi, elsősorban Kelet- és Dél-Európa felé irányultságával a REECO csoport új piacokat nyit meg a napelemes szakma előtt, összekapcsol németországi és más nemzetközi napenergia cégeket, helyi megrendelőket, emellett fontos napelemes technológiával, támogatási és engedélyeztetési eljárással kapcsolatos tudást közvetít.

Napelem témában a Németország és Ausztria közötti hidat a RENEXPO® Ausztria jelenti, 2009 óta. Legutóbb, 2012-ben szolár témában 5 ország 53 kiállítója vett részt. A konferenciákon minden évben speciális témáknak adnak helyet, mint a nagy méretű napelem gyárak, vagy napelem integrálása az épületekbe.

A RENEXPO® Central Europe 2013-ban immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten. A napelemek a kiállítás Szolár Parkjának kiemelt részei. 2012-ben a 100 kiállító negyede állított ki ebben a témában, továbbá először került megrendezésre a Nemzetközi Szolár Konferencia, ahol 100 magyar és nemzetközi résztvevő hallgathatta meg az iparág újdonságait. A konferencia támogatói voltak többek között a Hanwha Solar, REC Solar. A REECO Magyarországon mindkét jelentős napenergia szövetséggel együttműködik, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetséggel és a MANAP Magyar Napelem Iparági Egyesülettel.

A kedvező napenergia termelésből származó áram átvételi díjnak köszönhetően a napenergia piac Romániában erőteljes fellendülésben van. 2012-ben 62 nemzetközi PV vállalat vett részt a RENEXPO® South-East Europe rendezvényen Bukarestben, hogy bemutatkozzanak a 4355 látogató előtt. A látogatók 30%-a külföldről érkezett. A német cégek a Német-Román Ipari és Kereskedelmi Kamara által szervezett közösségi standon állítottak ki. A kísérő szolár konferencián, amely 2012-ben immár negyedik alkalommal került megrendezésre, olyan nemzetközi vállaltok adtak elő, mint az ET Solar, IBC SOlar, REC Solar, Hanwha Solar, Canadian Solar, juwi Solar, vagy a Greencells. Az ENREG Energia Regenerabila® Aradon 2013-ban kiemelten foglalkozik a napelemekkel. PV Platform Romania néven új betétkiállítás kerül megrendezésre az ENREG részeként, ahol 2000 m²-en több, mint 50 nemzetközi PV cég és 120 konferenciahallgató vesz részt.

A lengyel szolár piac fellendülése a 2. alkalommal megrendezett RENEXPO® Poland-on is érezhető volt 2012. novemberében. A napelemek itt is a kiállítás középpontjában álltak; a kerek 100 kiállító egyharmada ebből a témakörből érkezett. Az erre az évre várt megújuló energiákat támogató törvény valamint a hálózati csatlakozásból és földhasználati tervekből adódó kérdések szerepeltek az 1. Nemzetközi Napelem Konferencia napirendjén, amelyet olyan nemzetközi cégek támogattak, mint a Solar, IBC Solar, Krannich Solar vagy Gehrlicher Solar. A konferenciát, amelyet a Lengyel Napelem Szövetség szervezett, rekord nagyságú érdeklődés kísérte, 430 fő vett részt.

A magyar, román és lengyel kiállítások és konferenciák 2012-ben elért sikerét látva a REECO csoport a napelem szakma erőteljesebb részvételére számít rendezvényein. A piac résztvevői és a szakemberek a 2013-ban megrendezésre kerülő napelemes konferenciákon továbbra is naprakész, aktuális információkhoz juthatnak.

Forrás: REECO Hungary Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?