Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Újabb zöld színfolt Budapest térképén – Akkreditált közpark, az Electrolux közreműködésével

Hírek 2012. 10. 19.
A park látványterve
A park látványterve

Svéd vállalatok és állami szervezetek közreműködésével, a fenntarthatóságot szem előtt tartva újult meg a Lánchíd park. Az átalakítás a Green Sweden programsorozat keretein belül zajlott, amelynek egyik fő támogatója a környezettudatosságot kiemelt fontossággal kezelő Electrolux.

A mai napon adták át a felújított Lánchíd parkot, amelynek átalakításához és megszépítéséhez neves svéd szervezetek között az Electrolux is nagymértékben hozzájárult a Green Sweden/SymbioCity 2012 kezdeményezés keretein belül.

A Svéd Nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint svéd vállalatok támogatásával működtetett Green Sweden programsorozat célja, hogy a zöld gondolkodásmód terjesztéséhez, és a környezetbarát megoldások népszerűsítéséhez járuljon hozzá. A programsorozat egyik legfontosabb eleme a SymbioCity, amely a városok jövőjére és fenntartható fejlődésére fókuszál. A Green City mozgalom célja pedig a települések visszakapcsolása az ökoszisztémába, azaz élhetőbb városok létrehozása a települési zöldfelületek integrált fejlesztésével.

A Green Sweden program támogatói tavaly a margitszigeti ökojátszótér felépítésével járultak hozzá egy „zöldebb” Budapest kialakításához, idén pedig Magyarország első, a Green City által akkreditált közparkját hozták létre a Lánchíd park felújításával. A kezdeményezés irányelveinek megfelelően a park tervezése és kivitelezése során kiemelt figyelmet fordítottak az ökológiai ciklusok (víz- és tápanyagkörforgás, növényi rendszerek) helyreállítására, a fenntartható anyaghasználatra, az emberi és társadalmi igények figyelembe vételére, valamint az energiabevitel és felhasználás minimalizálására.

„Örömmel támogattuk a projektet, hiszen mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatos életmód formálására. Emellett ügyelünk arra, minél kevésbé terheljük környezetünket termékeinkkel és működésünkkel” – összegezte Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

Az Electrolux fenntarthatósági célkitűzései három fő területre fókuszálnak:

  • A vállalat rendkívül fontosnak tartja a termékek, szolgáltatások és a piac folyamatos bővítését. Az Electrolux azon dolgozik, hogy a fogyasztók csökkenteni tudják víz-, illetve energiafelhasználásukat, ezért termékeit folyamatosan fejleszti és ellenőrzi. A jelenlegi legkorszerűbb és leginkább energiatakarékos Electrolux hűtőszekrény például összesen 70 százalékkal fogyaszt kevesebbet a 15 évvel ezelőtti átlaghoz képest.
  • A második fenntarthatósági terület az emberek és a tevékenységek körére vonatkozik. Az Electrolux a folyamatos fejlesztést és értékteremtést tűzte ki célul a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A vállalat gyárai, az energiafogyasztásuk mérséklésére vonatkozó 2012-re célkitűzésekként megjelölt 28 százalékos csökkenést, 8 százalékkal túlteljesítették. A fejlődés ütemének megtartása érdekében az idei évben az energiafogyasztás további 3,5 százalékkal való csökkentése a cél.
  • Végül az érdekcsoportok és a társadalom kap kimagasló figyelmet. A bizalom építésére és állandó megerősítésére, valamint a fenntartható megoldások kamatoztatására az Electrolux a hatékony kommunikáció, a folyamatos tájékoztatás és a kölcsönös kapcsolatépítés szabályait követi, melynek jó példája a GreenSweden/SymibioCity 2012 programsorozatban való részvétel is.

A vállalat fenntarthatósági törekvéseit számos elismerés is igazolja. Az Electrolux idén második alakalommal került fel az Ethisphere Institute azon listájára, amely a világ legetikusabb vállalatait ismeri el. A Dow Jones Globális Fenntarthatósági Index (DJSI) értékelése szerint, az Electrolux még mindig vezeti a globális fenntarthatósági listát a háztartási nagygépek üzletágban. A vállalat idén egymást követő hatodik alkalommal tölti be vezető szerepét saját szektorában. Emellett az Electrolux az élmezőnyében foglal helyet a társadalmi és környezeti teljesítményük alapján kiemelt 2500 vállalat között.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?