Utolsó frissítés: 2020-02-25

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Aktuális

< >

Újabb zöld színfolt Budapest térképén – Akkreditált közpark, az Electrolux közreműködésével

Hírek 2012. 10. 19.
A park látványterve
A park látványterve

Svéd vállalatok és állami szervezetek közreműködésével, a fenntarthatóságot szem előtt tartva újult meg a Lánchíd park. Az átalakítás a Green Sweden programsorozat keretein belül zajlott, amelynek egyik fő támogatója a környezettudatosságot kiemelt fontossággal kezelő Electrolux.

A mai napon adták át a felújított Lánchíd parkot, amelynek átalakításához és megszépítéséhez neves svéd szervezetek között az Electrolux is nagymértékben hozzájárult a Green Sweden/SymbioCity 2012 kezdeményezés keretein belül.

A Svéd Nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint svéd vállalatok támogatásával működtetett Green Sweden programsorozat célja, hogy a zöld gondolkodásmód terjesztéséhez, és a környezetbarát megoldások népszerűsítéséhez járuljon hozzá. A programsorozat egyik legfontosabb eleme a SymbioCity, amely a városok jövőjére és fenntartható fejlődésére fókuszál. A Green City mozgalom célja pedig a települések visszakapcsolása az ökoszisztémába, azaz élhetőbb városok létrehozása a települési zöldfelületek integrált fejlesztésével.

A Green Sweden program támogatói tavaly a margitszigeti ökojátszótér felépítésével járultak hozzá egy „zöldebb” Budapest kialakításához, idén pedig Magyarország első, a Green City által akkreditált közparkját hozták létre a Lánchíd park felújításával. A kezdeményezés irányelveinek megfelelően a park tervezése és kivitelezése során kiemelt figyelmet fordítottak az ökológiai ciklusok (víz- és tápanyagkörforgás, növényi rendszerek) helyreállítására, a fenntartható anyaghasználatra, az emberi és társadalmi igények figyelembe vételére, valamint az energiabevitel és felhasználás minimalizálására.

„Örömmel támogattuk a projektet, hiszen mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatos életmód formálására. Emellett ügyelünk arra, minél kevésbé terheljük környezetünket termékeinkkel és működésünkkel” – összegezte Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

Az Electrolux fenntarthatósági célkitűzései három fő területre fókuszálnak:

  • A vállalat rendkívül fontosnak tartja a termékek, szolgáltatások és a piac folyamatos bővítését. Az Electrolux azon dolgozik, hogy a fogyasztók csökkenteni tudják víz-, illetve energiafelhasználásukat, ezért termékeit folyamatosan fejleszti és ellenőrzi. A jelenlegi legkorszerűbb és leginkább energiatakarékos Electrolux hűtőszekrény például összesen 70 százalékkal fogyaszt kevesebbet a 15 évvel ezelőtti átlaghoz képest.
  • A második fenntarthatósági terület az emberek és a tevékenységek körére vonatkozik. Az Electrolux a folyamatos fejlesztést és értékteremtést tűzte ki célul a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A vállalat gyárai, az energiafogyasztásuk mérséklésére vonatkozó 2012-re célkitűzésekként megjelölt 28 százalékos csökkenést, 8 százalékkal túlteljesítették. A fejlődés ütemének megtartása érdekében az idei évben az energiafogyasztás további 3,5 százalékkal való csökkentése a cél.
  • Végül az érdekcsoportok és a társadalom kap kimagasló figyelmet. A bizalom építésére és állandó megerősítésére, valamint a fenntartható megoldások kamatoztatására az Electrolux a hatékony kommunikáció, a folyamatos tájékoztatás és a kölcsönös kapcsolatépítés szabályait követi, melynek jó példája a GreenSweden/SymibioCity 2012 programsorozatban való részvétel is.

A vállalat fenntarthatósági törekvéseit számos elismerés is igazolja. Az Electrolux idén második alakalommal került fel az Ethisphere Institute azon listájára, amely a világ legetikusabb vállalatait ismeri el. A Dow Jones Globális Fenntarthatósági Index (DJSI) értékelése szerint, az Electrolux még mindig vezeti a globális fenntarthatósági listát a háztartási nagygépek üzletágban. A vállalat idén egymást követő hatodik alkalommal tölti be vezető szerepét saját szektorában. Emellett az Electrolux az élmezőnyében foglal helyet a társadalmi és környezeti teljesítményük alapján kiemelt 2500 vállalat között.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Hódít a munkahelyi wellness

Ingatlan 2020. 02. 25.

Az iroda megjelenése, kialakítása döntő tényező lehet mind az új, mind a meglévő munkavállalók megnyerése szempontjából, ráadásul a dolgozók jólléte és a termelékenység szorosan összefügg. A munkaadók és a velük együttműködő ingatlanfejlesztők emiatt igyekeznek feltárni, miként lehet jobb környezetet teremteni a munkavállalóknak. Lassanként Magyarországon is beköszönt a munkahelyi wellness korszaka

Szakkönyv

Építészeti hagyományunk nyomában

Népi építészet 2020. 01. 18.

Tanulmányok a népi építészet és a településnéprajz köréből 1974-2018

 

A kötet Gráfik Imre néprajztudós, muzeológus a népi építészet, településnéprajz és a szabadtéri néprajzi muzeológia tárgyban írott fontosabb tanulmányait tartalmazza


Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?