Utolsó frissítés: 2020-03-30

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Aktuális

< >

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ bemutatja a "Lakatlan" sorozat következő eseményét: Az üres ingatlanok és a lakhatás problémája

A Város Mindenkié Csoport előadása - 2012. október 8. hétfő, 19 óra

A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért, kiállnak a hajléktalan emberek méltóságáért és küzdenek a lakhatáshoz való jogért.

A csoport részeként működő Lakhatási munkacsoport célja, hogy felhívja a döntéshozók és az állampolgárok figyelmét azokra az üresen álló budapesti ingatlanokra, amelyek kihasználásával - a megfelelő jogi háttérrel és társadalmi munkával - állandó lakóhelyeket lehetne teremteni a most hajlék nélkül köztereken, szívességi lakáshasználóként vagy hajléktalanszállókon élő embereknek. A munkacsoport tevékenységéről, az üres ingatlanok helyzetéről és lakáscélú felhasználhatóságáról a csoport koordinátora, Körmendy Tünde beszél.

A LAKATLAN sorozatról: köztes terek és térhasználatok Közép-Európában

A sorozat fókuszában a közép-európai régió városainak poszt-szocialista, poszt-indusztriális, illetve válság okozta átstrukturálódása során megüresedő ingatlanok sorsa áll.

  • Helyszín: MÜSZI (Művelődési Szint, Corvin Áruház, 3. emelet – Somogyi Béla utca, piros kapu)
  • Részvételi díj: 500,- Ft
  • Kapcsolat: filmnapok@kek.org.hu
  • Facebook esemény: a sorozat további részei folyamatosan kerülnek feltöltésre.
  • Támogatók: Erste Stiftung, WUS Austria

Forrás: Kortárs Építészeti Központ

 

 

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek
Ingatlan

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Amíg lehet, az építőipari szakemberek dolgozni akarnak

Gyártói hírek, cikkek 2020. 04. 01.

A Mapei Kft. 400 szakember megkérdezésével felmérést végzett a koronavírus-járvány építőiparra gyakorolt hatásairól

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?