Utolsó frissítés: 2020-03-30

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magaságyások

Épinfó - Aktuális

< >

Az MVM OVIT Zrt. támogatásával megszépül a szarajevói városháza

Hírek 2012. 08. 13.
A Zsolnay gyár által legyártott, arabeszk mintázatú falicsempék
A Zsolnay gyár által legyártott, arabeszk mintázatú falicsempék

Az MVM OVIT Zrt. segítségével az Oszták-Magyar Monarchia időszakában épült szarajevói városháza ismét régi pompájában ragyoghat, miután 2012. augusztus 10-én Szarajevóban ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a homlokzat felújításához szükséges díszítő elemek.

Az MVM OVIT Zrt. intenzív piacépítési tevékenységbe kezdett több külföldi országban, köztük Bosznia-Hercegovinában, amely kapcsán az elmúlt hónapokban számos üzleti tárgyalást folyatatott a helyi állami tisztségviselőkkel és energetikai cégek vezetőivel.

Az adományozás előzményeként 2012. április 18-án Szarajevóban Pandur József, Szarajevó magyar nagykövete és Félegyházi Csaba EU-attasé jelenlétében, Gopcsa Péter az MVM OVIT Zrt. vezérigazgatója találkozott a szarajevói polgármesterrel. A megbeszélésen Professzor Alija Behmen, Szarajevó polgármestere kiemelte az Osztrák-Magyar Monarchia időszakában épült városháza közös történelmi jelentőségét. A továbbiakban részletesen beszámolt a háborúban elszenvedett károkhoz nyújtott eddigi magyar kormányzati és budapesti támogatásokról, és kérte, amennyiben az MVM Csoportnak van lehetősége, támogassa az épület homlokzatának helyreállítását. A pszeudo-mór stílusban épült látványos épület homlokzatát építésekor (1892-94) Zsolnay elemekkel díszetették, melyek közül 10 elem pótlására van szükség.

A látogatást követően az a döntés született, hogy közös történelmi örökségünk megóvása, valamint a Bosznia-hercegovinai piacépítési célok érdekében az MVM OVIT Zrt. támogatja a szarejevói városháza megszépülését a sérült elemek legyártatásával.

Az arabeszk mintázatú falicsempéket az MVM OVIT Zrt. képviseletében 2012. augusztus 10-én Kazinczy Jenő adta át Alija Behmen polgármester részére, segítve ezzel a történelmi jelentőségű épület hagyományok szerinti helyreállítását.

Forrás: MVM OVIT Zrt.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Amíg lehet, az építőipari szakemberek dolgozni akarnak

Gyártói hírek, cikkek 2020. 04. 01.

A Mapei Kft. 400 szakember megkérdezésével felmérést végzett a koronavírus-járvány építőiparra gyakorolt hatásairól

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?