Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Ügyvezetőváltás a Baumit Kft. élén

Hírek 2007. 03. 01.
Debreczeni Gábor
Debreczeni Gábor

2007. február 23-án sajtótájékoztatón jelentették be, hogy igazgatóváltás történt az osztrák Wopfinger Beteiligungs GmbH Schmid & Co által 1990-ben hazánkban megalapított építőanyag-gyártó leányvállalata, a Baumit Kft. élén. A céget 1999 óta irányító Georg Bursikot (38), a Readymix csoport eddigi vezére, Debreczeni Gábor (43) váltja az igazgatói székben.

Georg Bursik elmondta, hogy nyolc évvel ezelőtt, amikor átvette a Baumit Kft. vezetését, 3,4 Mrd forint volt a forgalom. Mára az árbevétel több mint háromszorosára emelkedett. A dinamikus növekedést - a 2005-ös 8,2 milliárd forint után tavaly 10,22 milliárd forintos árbevételt realizált - a lakásépítések számának csökkenése ellenére úgy érte el, hogy egyrészt sikerült a házilag kevert habarcsokat és vakolatokat nagy mértékben visszaszorítani a piacon, továbbá jelentős részt szerezni a hőszigetelésre és felújításokra szánt építőanyagok terén. A tudatos vállalatirányítás, az átgondolt imázsépítés és a folyamatos, innovatív termékfejlesztés a Baumitot az évek során vezető építőanyag-márkává tette.

Az elmúlt nyolc évben Magyarországon ötmilliárd forint értékben hajtottak végre beruházást. Ezek közül a legjelentősebb az alsózsolcai szárazvakolat-gyártó üzem felépítése volt. A gyár 2004 tavaszán kezdte meg működését.

Terveik között szerepel egy újabb vakolatgyár felépítése Dél-Magyarországon, valamint egy gipszkötőanyagot előállító üzem Visontán. Utóbbi a magyar piac mellett számos európai országba exportál majd abból a nagy simaságú aljzatbetonból, amely a Mátrai Hőerőmű füstjének a mészköves eljárással történő kéntelenítésekor keletkező reagipsz felhasználásával készül. A 20 főnek munkát adó üzemet jövőre adják át Visontán.

Georg Bursik a tervek részletezésével kívánta érzékeltetni, hogy a Schmid Industrie Holding stabil vállalatot hozott létre Magyarországon, és hosszú távra tervez a térségben. A Baumitnál dolgozóknak tehát nem kell félteniük munkahelyeiket.

Debreczeni Gábor új igazgatóként fontos feladatának tartja, hogy a vállalat megőrizze vezető szerepét a homlokzati hőszigetelő rendszerek, esztrichek és vakolatok piacán. Jelentős kihívásnak tekinti a tervezett beruházások megvalósítását, az új gyárak üzembe állítását. A Schmid Industrie Holding illetve a magyar Baumit Kft. egyik fontos érdemének tartja, hogy a legkorszerűbb know-how és technológiák alkalmazása mellett ügyelnek a tradicionális értékek megőrzésére. Az ilyen hagyományok sorába tartozik, hogy a tulajdonos helyi vezetőt jelöl ki a megszilárdulni látszó leányvállalatok élére.

Dr. Péter Rejtö, az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi tanácsosa szerint az a tény, hogy Georg Bursik az ausztriai Baumit első számú vezetőjeként folytathatja pályafutását, az osztrák menedzser magyarországi munkájának nemzetközi szintű elismerését is jelenti. A Baumit Kft. tevékenysége szimbóluma lehet a két ország sikeres együttműködésének, amit nem csupán a történelmi hagyományokkal és a földrajzi közelséggel, hanem kézzelfogható és számokban is jól mérhető, praktikus gazdasági tényekkel magyaráz. Hazánkban Ausztria a harmadik legnagyobb befektető Németország és Hollandia után. Ugyanakkor Magyarország is előkelő helyen áll azon országok sorában, amelyekből Ausztria importál. Pillanatnyilag a hatodik helyen szerepelünk ezen a listán. A befektetések terén a legjelentősebb szegmenst az építőipari anyagok gyártására irányuló invesztíciók jelentik.

A tőke és az áruk áramlását magukban foglaló osztrák-magyar gazdasági folyamatok kezdenek kiegyenlítődni: egyre több hazai vállalkozó jelentkezik Ausztriában befektetőként.

Dr. Péter Rejtö a Schmid Industrie Holding familiáris tradícióival kapcsolatban megjegyezte, hogy Ausztriában nem példa nélküli ez a fajta vállalati filozófia. Az osztrák gazdaság gerincét valójában a nagy hagyományokkal bíró családi vállalkozásokból kinövő vállalatok adják. Ezek jelentik az alapját annak az erőteljes gazdasági növekedésnek, amely németországinál is jobb eredményeket mutat.  

Kapcsolat: Baumit Marketing | Papp Barbara b.papp@baumit.hu | Pál Erika e.pal@baumit.hu | Tel.: 0633/512-920 |

Forrás: Baumit

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?