Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Heatflow, a jövő fűtési rendszere

Gyártói hírek, cikkek 2012. 07. 30.

Az élet úgy hozta magával, hogy már nem elég, ha otthonunkban kellemes meleg van, komfortérzetünkön túl egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az energiatakarékosságra, a gazdaságosságra, a minél kisebb helyigényre és emellett a hatékonyságra is.

A fűtési rendszer beszerelése, vagy a meglévő, elavult fűtés mai igényeknek megfelelő korszerűsítése nemcsak költséges, de komoly időráfordítást is igényel. Az infra fűtőfóliára való áttérés akár egy nap alatt is lehetséges, így előnyei már másnap élvezhetők.

A gáz árának emelkedése mellett a minősége is romlott, amely befolyásolja a fűtés komfortérzetét. A gáz szállításának geopolitikai változásai pedig kiszolgáltatottá teszik a meleg lakásra vágyó fogyasztót.

A padlófűtés esetén felszálló por és az allergiások életvitele közötti összefüggés szintén az alternatív, jelen esetben az infrafűtés mellett szól, hiszen ezzel a jelenséggel ebben az esetben nem kell számolni.

Az infra fűtőfólia, amely a jövő fűtési alternatívája, szinte napok alatt beszerelhető, így tetemes költségtől kíméli meg a meleg, barátságos lakásra vágyó lakókat. Egyenletes hő elosztásának köszönhetően az egész lakásban biztosítja a kellemes hőérzetet. Ha a beszerelés költségét tekintjük, a Heatflow fűtőfóliát kb. fele áron építhetjük be, mintha a meglévő fűtésrendszert hagyományos módon újítanánk fel. Minden felhasznált elektromos energia 99%-a alakul át infrasugárzássá, tehát nagyon kicsi az energiaveszteség. Az infrafólia két órán belül akár 81%-kal javítja a levegő minőségét, sokat téve így használója egészségéért, hiszen antibakteriális hatása klinikailag is igazolható, és erre vonatkozóan komoly tesztadatok állnak rendelkezésre.

Az infra fűtőfólia nem csak fűtést és meleget ad, hanem csökkenti a hátfájást, antibakteriális hatása miatt elősegíti a sebek gyorsabb gyógyulását. Fontos megjegyezni, hogy az infrasugárzás nem keverendő össze sem az UV-, sem a röntgensugárzással, sem az atomenergiánál fellépő sugárzással, mert teljesen más tartományba tartozik, mint az előzően említett sugárzások.

Az infrasugárzás a felvett energiát addig hordozza, amíg találkozik az első tárggyal, majd annak átadja. Így nem keveri fel a port és nem szárítja a levegőt sem. Szinte már a bekapcsolás után kellemes hőérzetet ad, öt perc után maximális teljesítményre képes és negyedóra után az egész lakásban érezhető a kellemes meleg. Mivel nem tartalmaz mozgó mechanikai alkatrészeket, így bármikor gond nélkül ki- és bekapcsolható. Szellőztetés esetén nem kell hőveszteséggel számolni, hiszen nem a levegőt fűtöttük fel.  Ez a fajta infra fűtési rendszer bárhova felszerelhető, akár a mennyezetre is, de a fal és a padló rétegrendjébe is tökéletesen beépíthető. Abban az esetben a legjobb a teljesítménye, ha a mennyezetre szereljük, hiszen így a sugárzást egyből a használójának adja le, kikerülve a fűtési veszteséget.

A jövő fűtési rendszere, a Heatflow infravörös fűtőfólia már Magyarországon is elérhető, így mindazok, akik számára az egészség mellett fontos az energia megtakarítás is - így közvetve a Föld védelme - ezzel a fűtési rendszerrel komfortossá tehetik lakásukat, megteremtve a pihenés igazi szigetét.

Forrás: World Wide Invest Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Fűtés
Villamos fűtés, fűtőkábel
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?