Utolsó frissítés: 2020-03-30

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Aktuális

< >

Wienerberger Brick Award 2012: a világ piacvezetője ötödször ítéli oda a legjobb téglaépítmények díját

Hírek 2012. 04. 23.

Bécs, 2012. február 22. - A Wienerberger AG 2012. május 3-án Bécsben ötödik alkalommal ítéli oda a nemzetközi kiírású Wienerberger Brick Award díjat. A Wienerberger, amely világszerte a legnagyobb téglagyártó és Európa elsőszámú tetőcserép gyártója, ez alkalommal összesen öt nemzetközileg kiemelkedő modern téglaépülettel állít példát az építészek elé. A pályázat legfontosabb kritériumai: innovatív külső megjelenés és a téglával való szakszerű bánásmód, az épületek funkcionalitása, tartóssága, valamint energiahatékonysága.

A győztest minden alkalommal kiváló szakemberekből álló zsűri választja ki, melynek tagjai idén a következő építészek voltak:

  • Plamen Bratkov (Bulgária),
  • Rudolf Finsterwalder (Németország),
  • Hrvoje Hrabak (Horvátország),
  • John Foldbjerg Lassen (Dánia) és
  • Zhang Lei (Kína).

A díjra nemzetközi építészkritikusok és építészeti újságírók által kiválasztott, különleges téglatermékekből készült építményeket neveztek be. A Wienerberger felkérésére építészkritikusok kutatják fel világszerte azokat a téglaépítményeket, amelyek maradandó alkotásnak számítanak. A felhasználás köre a klasszikus fal- és homlokzati téglás épületmegoldásoktól a tetőcserép és a térburkoló téglák kreatív felhasználásáig terjed. Különösen figyelnek az épület környezetbe ágyazódására, geometriájára, jellegzetességeire, valamint minőségére, fényviszonyaira.

A díjat 2004 óta kétévente ítélik oda, a 2012-es évi gálára 2012. május 3-án a Bécsi Városházán kerül sor. A Wienerberger Brick Award 2012 díj összesen 27.000 euró összdíjazású; idén öt kontinens 28 országának 50 projektjét nevezték be.

„A Wienerberger Brick Awarddal szeretnénk megmutatni, milyen innovatívan és sokoldalúan lehet a mai építészetben a téglát, mint építőanyagot felhasználni”, mondta Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG. „A modern, jövőorientált építészetben az anyagválasztás egyre fontosabb. A tégla nemcsak időtálló és innovatív, hanem tartós, ökológiai építőanyag, amely kiemelkedően fontos szerepet játszik az energiahatékony építéseknél.”

A Wienerberger Brick Award odaítélése alkalmából ebben az évben már ötödször jelenik meg a Callwey kiadó gondozásában a „Brick’12” címet viselő könyv, amelyben nemzetközi szakújságírók mutatják be a nevezett és díjazott építményeket. A 240 oldalas könyv második felében kapott helyet az új, könnyedebb hangvételű Brick+ magazin, melyből az olvasó megtudhatja:

  • hol nyaral David Chipperfield, sztárépítész;
  • miért rajong az irodalmi Nobel díjas Elfriede Jelinek a keramikus Kurt Ohnsorgért; és, hogy
  • hogyan vált Európa feltörekvő építészpalántáinak a téglaépítészet a szenvedélyükké.

A „Brick’12” című könyv 2012 májusától a Callwey, valamint számos további neves online-shopon keresztül szerezhető be.

Forrás: Anderson Communications Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Amíg lehet, az építőipari szakemberek dolgozni akarnak

Gyártói hírek, cikkek 2020. 04. 01.

A Mapei Kft. 400 szakember megkérdezésével felmérést végzett a koronavírus-járvány építőiparra gyakorolt hatásairól

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?