Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Wienerberger Brick Award 2012: a világ piacvezetője ötödször ítéli oda a legjobb téglaépítmények díját

Hírek 2012. 04. 23.

Bécs, 2012. február 22. - A Wienerberger AG 2012. május 3-án Bécsben ötödik alkalommal ítéli oda a nemzetközi kiírású Wienerberger Brick Award díjat. A Wienerberger, amely világszerte a legnagyobb téglagyártó és Európa elsőszámú tetőcserép gyártója, ez alkalommal összesen öt nemzetközileg kiemelkedő modern téglaépülettel állít példát az építészek elé. A pályázat legfontosabb kritériumai: innovatív külső megjelenés és a téglával való szakszerű bánásmód, az épületek funkcionalitása, tartóssága, valamint energiahatékonysága.

A győztest minden alkalommal kiváló szakemberekből álló zsűri választja ki, melynek tagjai idén a következő építészek voltak:

  • Plamen Bratkov (Bulgária),
  • Rudolf Finsterwalder (Németország),
  • Hrvoje Hrabak (Horvátország),
  • John Foldbjerg Lassen (Dánia) és
  • Zhang Lei (Kína).

A díjra nemzetközi építészkritikusok és építészeti újságírók által kiválasztott, különleges téglatermékekből készült építményeket neveztek be. A Wienerberger felkérésére építészkritikusok kutatják fel világszerte azokat a téglaépítményeket, amelyek maradandó alkotásnak számítanak. A felhasználás köre a klasszikus fal- és homlokzati téglás épületmegoldásoktól a tetőcserép és a térburkoló téglák kreatív felhasználásáig terjed. Különösen figyelnek az épület környezetbe ágyazódására, geometriájára, jellegzetességeire, valamint minőségére, fényviszonyaira.

A díjat 2004 óta kétévente ítélik oda, a 2012-es évi gálára 2012. május 3-án a Bécsi Városházán kerül sor. A Wienerberger Brick Award 2012 díj összesen 27.000 euró összdíjazású; idén öt kontinens 28 országának 50 projektjét nevezték be.

„A Wienerberger Brick Awarddal szeretnénk megmutatni, milyen innovatívan és sokoldalúan lehet a mai építészetben a téglát, mint építőanyagot felhasználni”, mondta Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG. „A modern, jövőorientált építészetben az anyagválasztás egyre fontosabb. A tégla nemcsak időtálló és innovatív, hanem tartós, ökológiai építőanyag, amely kiemelkedően fontos szerepet játszik az energiahatékony építéseknél.”

A Wienerberger Brick Award odaítélése alkalmából ebben az évben már ötödször jelenik meg a Callwey kiadó gondozásában a „Brick’12” címet viselő könyv, amelyben nemzetközi szakújságírók mutatják be a nevezett és díjazott építményeket. A 240 oldalas könyv második felében kapott helyet az új, könnyedebb hangvételű Brick+ magazin, melyből az olvasó megtudhatja:

  • hol nyaral David Chipperfield, sztárépítész;
  • miért rajong az irodalmi Nobel díjas Elfriede Jelinek a keramikus Kurt Ohnsorgért; és, hogy
  • hogyan vált Európa feltörekvő építészpalántáinak a téglaépítészet a szenvedélyükké.

A „Brick’12” című könyv 2012 májusától a Callwey, valamint számos további neves online-shopon keresztül szerezhető be.

Forrás: Anderson Communications Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?