NAPHÁZ Építésziroda Kft.  

 

Épinfó szakmai katalógus

Építész kreditpontos továbbképzés

Építész kreditpontos továbbképzés

 

Kezdőlap
Témakör lista
Partnereink
Médiaajánlat
Kapcsolat
Újdonságok

Egyéni keresés

 

AKTUÁLIS

Tartalom:

Energia megtakarítás

Építési jog

Építész kreditpontos továbbképzés

ÉTDR

Gyártói hírek, cikkek

Hírek

Ingatlan

Programajánló - Építészeknek

Szakcikk


HIRDETÉS

SZAVAZÁS

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

A szavazás állása
Eddigi szavazások

KatalógusAktuálisSzakcikkWebáruházSzakkönyvBlog

Aktuális kezdőlap   Katalógus kezdőlap
Üzenet a szerkesztőnek: naphaz@naphaz.hu

Épinfó-Aktuális

Építész kreditpontos továbbképzés

-1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő


| 2017. 04. 04. |Április 5-7 között, a szakmai napokon zajló konferenciákon mód lesz továbbképzési pontok szerzésére, illetve a kötelező képzésnek is eleget lehet tenni. A MÉK tagjai részére a Construma kiállítás megtekintéséért is jár továbbképzési pont.

Kötelező képzések:

·          MMK: Épületek fűtési igényének és nyári hőterhelésének energetikai vizsgálata – Épületgépészeti és energetikai szakmai továbbképzés a BPMK szervezésében

·          MÉK: Tantermi kötelező továbbképzés építész kamarai szakmagyakorlók számára

MMK szakmai továbbképzések:

·          Építőgépész Szakmai Nap: Földmunkagépek hajtásrendszerei. Megoldások és tendenciái.

·          BIM alkalmazása vasbetonépítésben – Építési és tartószerkezeti szakmai továbbképzés a BPMK szervezésében

MÉK szakmai továbbképzések:

·          GREEN CITY – Az Élet újraértelmezése: Interdiszciplinaritás a fenntartható városi zöldinfrastruktúra tervezésében, megvalósításában

·          Aktuális változások az építésügyben az engedélyezési eljárástól kezdve az ÉTDR-en át az építési naplóig.

·          Komplex kihívásoknak megfelelő épületek tervezése és kivitelezése – tudatos építés égetett kerámia építőanyagokkal

·          Természetes kő és műkő felhasználása az építőiparban

·          Építészeti konferencia. Kihívások – innovatív kortárs építészet a hazai egyetemi campusokon

MÉK-MMK közös szakmai továbbképzés:

·          XV. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia

A konferenciák időpontja, programja, a részvétel feltételei az alábbi oldalon érhetők el »

Forrás: Construma.huKapcsolódó katalógus oldal(ak):
- Oktatás, szakmai továbbképzés

| 2015. 01. 22. |


Tervezői termékkiírás 2015. - konferenciasorozat

MÉK 2 pont (2014/164)

Minek kell a terveken szerepelnie? Mit és hogyan kell vagy lehet kiírni? Mit kell tudni az építésznek az adott termékről és milyen papírral kell mindezt a cégeknek alátámasztania? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseire is választ kaphat a „Tervezői termékkiírás 2015” konferencia sorozat előadásaiból.

Az építészek többsége – tisztelet a kivételnek – továbbra is úgy írja meg a műleírásokat az engedélyezési és kivitelezési tervekhez, ahogy korábban, kitéve magát későbbi pereskedéseknek. Pedig az éppen másfél éves 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet a tervező feladatává teszi, hogy elvárt teljesítményjellemzőket – ennek hiányában konkrét, egyértelműen beazonosítható terméket – adjon meg a kiviteli tervben, annak hiányában az engedélyezési tervben.

A 2014. év elején a szakemberek óriási érdeklődése mellett zajló „CPR” konferencia sorozat általános eligazítást adott, de még több kérdést vetett fel. Az azóta eltelt időszak tapasztalatai és a téma folyamatos aktualitása miatt a szervezők, az Artifex Kiadó és a Build-Communication Kft. a 2015. év elejei szokásos szakmai konferencia sorozatának fókuszába ismét e témát állította.

Idén még több segítséget akar nyújtani a konferenciasorozat, ahol Tóth Balázs, az ÉMI csoportvezetőjének bevezető előadása után az OTÉK szerinti „alapvető követelményeken” megyünk végig. A tűzbiztonságról – különös tekintettel a 2015. március 5-én hatályba lépő új OTSZ-re – Lestyán Mária (TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség építészeti tűzvédelmi tagozatvezetője) tart nagyobb lélegzetű előadást. Az egyes résztémákat (vízszigetelések, csúszásgátlás, zaj- és rezgésvédelem, energiatakarékosság) az ÉMI szakemberei mutatják be, amit alkalmazástechnikai előadások egészítenek ki, minél konkrétabb ajánlásokat nyújtva a konkrét termékkiírásra.

Időpontok és helyszínek

 • 2015. január 27. kedd – Budapest Danubius Hotel Flamenco (XI. kerület, Tas vezér utca 3-7.)
 • 2015. január 29. csütörtök– Kaposvár Kapos Hotel (Ady Endre utca 2.)
 • 2015. február 3. kedd – Győr Leier City Center (Baross Gábor u. 42.)
 • 2015. február 5. csütörtök – Szolnok Agóra (Aba-Novák Kulturális Központ) (Hild J. tér 1.)
 • 2015. február 10. kedd – Nyíregyháza Hotel Pagony (Újmajor, Ilonatanya bekötőút)
 • 2015. február 12. csütörtök – Veszprém Betekints Hotel (Veszprémvölgyi utca 4.)

További információ és jelentkezés:

http://buildrendezvenyek.hu/node/185

Forrás: Build-Communication Kft.


| 2014. 09. 17. |


MÉK: 2 pont (2014/147)

Elindult a jelentkezés az idei ősz rendhagyó szakmai továbbképzésére. A Budapest újonnan elkészült mega beruházásait célzó száguldó konferenciák utasai 11 vidéki városban szállhatnak a buszokra. A Zaha Hadid híres bécsi könyvtárához induló túra pedig Budapestről indul.

Nyíregyházáról, Debrecenből, Miskolcról, Békéscsabáról, Szegedről, Pécsről, Szekszárdról, Nagykanizsáról, Balatonboglárról, Sopronból és Győrből induló buszok célállomásai az első félévben és nyáron elkészült olyan fontos beruházások Budapesten, mint az európai jelentőségű, Ybl-féle Várbazár, a Kossuth téri parlamenti látogatóközpont vagy a Ferencváros megújuló stadionja.

Ezeket a beruházásokat jelentőségük mellett a korszerű és környezettudatos rekonstrukciós technológiák éppúgy jellemzik, mint a kortárs építészet jegyei, így útmutatóul is szolgálhatnak a magyar szakmai közvélemény számára.

Az egyes helyszíneken a szakmai vezetést a bemutatott projektek vezetői tervezői, Potzner Ferenc, Tima Zoltán és Streit Ágnes tartják.

Az Artifex Kiadó és a Build-Communication Kft. október 10-én, 15-én és 29-én, naponta 2-2 irányból indít buszokat Budapestre.

Október 3-án pedig a Budapestről Bécsbe induló buszutak résztvevőinek nyílik lehetősége Bécs érdekes épületeivel megismerkedni. Legfontosabb Közöttük Zaha Hadid LLC épülete a Wirtschaftsuniversität campusán, mely októberben készült el és óriási visszhangot keltett. Emellett több, a legkorszerűbb technológiát felvonultató épületet látogatunk meg, szakmai vezetéssel.

A „száguldó konferenciának” is nevezhető szakmai tanulmányutak különlegessége, hogy az alkalmazástechnikai előadások a buszokon, Budapest illetve Bécs felé és a hazafelé vezető úton hangoznak el.

Jelentkezés: www.buildrendezvenyek.hu

Forrás: Build-Communication Kft.


| 2013. 10. 29. |


2013. október 30., szerda: Engelmann Tamás építész kiállításának megnyitója és a kiállítást megelőző, „Alternatív energiát használó fűtési és hűtési rendszerek” tematikájú MÉK kreditpontos továbbképzés

Tisztelt Építész Kolléga!

Ezúton meghívjuk Önt

 • V. Szabó Noémi festőművész,
 • Engelmann Tamás, Golda János, Rosta Csaba, Zsigmond László építészek és
 • a Thermo Kft. épületgépész mérnökcsapata nevében

a „SúlyPont” rendezvényterembe, ahol rendhagyó, interaktív kiállítással, MÉK kreditpontos előadásokkal egybekötött rendezvénysorozatot szervezünk.

Az előadások és az azt követő kiállítások időpontja:

 • Zsigmond László építész - 2013. október 25.
 • Engelmann Tamás építész - 2013. október 30.
 • Rosta Csaba építész és V. Szabó Noémi festőművész - 2013. november 15.
 • Golda János építész - 2013. november 27.

Második rendezvényünk:

Engelmann Tamás építész kiállításának megnyitója és a kiállítással egybekötött, kreditpontos továbbképzés

 • Helyszín: a Thermo Kft. SúlyPont Rendezvényterme - 1122 Bp., Krisztina krt. 27.
 • Kezdési időpont: 2013. október 30. 14:30

Tervezett program:

14:30 - 17:00

 • A „BASEES” házak kialakításáról (a BASEES épületek jellemzője, hogy minden energiaracionális tulajdonságot magukon hordoznak).
 • A péceli, csak nap- és geotermikus rendszerrel működő, 32 lakásos lakótelepről, annak tervezéséről, kialakításáról, ahol a lakások a recesszió ellenére is vevőre találtak.

18:00 -  Engelmann Tamás építész kiállításának megnyitója

A kiállítást megnyitja: Dr. Léderer András, a Thermo Kft. ügyvezetője

Az egyes kiállításokra meghívtuk azokat a cégeket is termékeik bemutatására, akikkel a kiállító építész az elmúlt években átlagon felül meg volt elégedve. Így Ön is megismerkedhet a legjobbakkal. Az október 30-i kiállításon Engelmann Tamás adja át részükre az „Építőipar Megbízható Mestere” díjat.

Regisztráció:

Kérjük, hogy részvételi szándékát a thermo@thermo.hu e-mail címen jelezze, a kiállító építész nevének megjelölésével. Amennyiben kreditpontra is igényt tart (a Magyar Építész Kamaránál elbírálás alatt van az „Alternatív energiát használó fűtési és hűtési rendszerek II.” c. képzés), kérem, szíveskedjen elküldeni lakcímét, kamarai névjegyzéki számát is és azt, hogy melyik területi Építész Kamarához tartozik.

Részvételi díj:

 • Építészek számára az egész napos rendezvény az első alkalommal ingyenes, nem építészeknek 5.000 Ft + Áfa
 • Építészek akár mind a négy rendezvényünkön részt vehetnek, de csak egy alkalommal tudjuk biztosítani számukra az ingyenes részvételt illetve a kreditpontot. Minden további rendezvényen a részvételi díj 2.000 Ft + Áfa.
 • A 18:00-kor kezdődő kiállítás mindenkinek akár több esetben is ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Amennyiben további információra lenne szüksége, az alábbi telefonszámon érdeklődhet: Thermo Kft., Drixler Imola titkárságvezető: +36 1 356-2046/318 mellék.

Forrás: Thermo Kft.Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
- ESEMÉNYNAPTÁR - Képzések, programok építészeknek

| 2013. 10. 29. |

A gödöllői alacsony energiaigényű Zöld Óvoda
A gödöllői alacsony energiaigényű Zöld Óvoda2013. november 4-10. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az Európai Unió további 9 országában. A nyílt napok legfontosabb célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony energiaigényű (avagy közel nulla energiaigényű) épületekről minden érdeklődő számára.

A klímaváltozás, az energiafogyasztás növekedése és a változó energiaárak az egész világon hatással vannak az építészeti szabványok folyamatos szigorítására. Ezzel párhuzamosan az épülettulajdonosok és -használók elvárásai is nőnek, egyre többen szeretnének szabványon felüli, minél inkább energia-hatékony épületekben lakni és dolgozni. Ennek megfelelően az Európai Unió országaiban 2021-től már csak ilyen lakóházak építését fogják a hatóságok engedélyezni az Épületenergetikai Irányelv alapján (közintézményekre már 2019-től érvényben lesz az új szabvány).

A „Hatékony Ház Napok: Nyisson Ön is!” kampány keretében a GreenDependent Intézet és szakmai partnerei az ország számos településén élő tulajdonosok aktív közreműködésével energia-hatékony középületeket november 4-8., lakóházakat pedig november 9-10. között nyitnak meg, hogy mindenki megnézhesse, milyen is egy ilyen házat kialakítani, abban élni és dolgozni. A látogatások keretében lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, információ megosztásra, és adott esetben a szakemberekkel történő beszélgetésre is.

A látogatható házak nagyok sokfélék: van köztük új és felújított épület, ökofaluban található szalmabála ház, minősített passzívház, saját kezűleg felújított ház, F-ből A+ kategóriásra javított ház, épülő 100 lakásos önkormányzati passzívház, zöld óvoda stb. Az épületek és a látogatások időpontja a www.hatekonyhaz.hu oldalon található meg, itt lehet a látogatásra is jelentkezni.

 • Építészek a látogatásokért MÉK kreditpontot igényelhetnek (2013/294)!

Nyisson és látogasson Ön is, regisztráljon a www.hatekonyhaz.hu oldalon!

Együttműködő szakmai partnerek:

 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Magasépítési Tanszék (MET)
 • Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ) 
 • passziv.net : Passzív és energiatakarékos házak – Építtetőktől építtetőknek

Forrás: GreenDependent IntézetKapcsolódó katalógus oldal(ak):
- ESEMÉNYNAPTÁR - Képzések, programok építészeknek
- Passzívház

| 2013. 10. 21. |2013. október 25., péntek: Zsigmond László Ybl Miklós-díjas építész kiállításának megnyitója és a kiállítást megelőző, „Alternatív energiát használó fűtési és hűtési rendszerek” tematikájú MÉK kreditpontos továbbképzés

Tisztelt Építész Kolléga!

Ezúton meghívjuk Önt

 • V. Szabó Noémi festőművész,
 • Engelmann Tamás, Golda János, Rosta Csaba, Zsigmond László építészek és
 • a Thermo Kft. épületgépész mérnökcsapata nevében

a „SúlyPont” rendezvényterembe, ahol rendhagyó, interaktív kiállítással, MÉK kreditpontos előadásokkal egybekötött rendezvénysorozatot szervezünk.

Az előadások és az azt követő kiállítások időpontja:

 • Zsigmond László építész - 2013. október 25.
 • Engelmann Tamás építész - 2013. október 30.
 • Rosta Csaba építész és V. Szabó Noémi festőművész - 2013. november 15.
 • Golda János építész - 2013. november 27.

Első rendezvényünk:

Zsigmond László Ybl Miklós-díjas építész kiállításának megnyitója és a kiállítással egybekötött, kreditpontos továbbképzés

 • Helyszín: a Thermo Kft. SúlyPont Rendezvényterme - 1122 Bp., Krisztina krt. 27.
 • Kezdési időpont: 2013. október 25. 14:30

Program:

 • 14:30 - 15:15 - A „BASEES” házak kialakításáról (a BASEES épületek jellemzője, hogy minden energiaracionális tulajdonságot magukon hordoznak).
 • 15:15 - 15:25 – Szünet
 • 15:25 - 16:10 - A péceli, csak nap- és geotermikus rendszerrel működő, 32 lakásos lakótelepről, annak tervezéséről, kialakításáról, ahol a lakások a recesszió ellenére is vevőre találtak.
 • 16:10 - 16:20 – Szünet
 • 16:20 - 17:00 - Építőipari igazságügyi szakértők tapasztalatairól: milyen hibákat kell elkerülni ahhoz, hogy a végén ne a bíróságon találja magát az építő és építtető.
 • 18:00 -  Zsigmond László Ybl Miklós-díjas építész kiállításának megnyitója

A kiállítást megnyitja: Dr. Léderer András

Az egyes kiállításokra meghívtuk azokat a cégeket is termékeik bemutatására, akikkel a kiállító építész az elmúlt években átlagon felül meg volt elégedve. Így Ön is megismerkedhet a legjobbakkal.

Az október 25-i kiállításon Zsigmond László adja át részükre az „Építőipar Megbízható Mestereinek” járó díjat.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a thermo@thermo.hu e-mail címen jelezze, a kiállító építész nevének megjelölésével. Amennyiben kreditpontra is igényt tart (a Magyar Építész Kamaránál elbírálás alatt van az „Alternatív energiát használó fűtési és hűtési rendszerek II.” c. képzés), kérem, szíveskedjen elküldeni lakcímét, kamarai névjegyzéki számát is és azt, hogy melyik területi Építész Kamarához tartozik.

Részvételi díj:

 • Építészek számára az egész napos rendezvény az első alkalommal ingyenes, nem építészeknek 5.000 Ft + Áfa
 • Építészek akár mind a négy rendezvényünkön részt vehetnek, de csak egy alkalommal tudjuk biztosítani számukra az ingyenes részvételt illetve a kreditpontot. Minden további rendezvényen a részvételi díj 2.000 Ft + Áfa.
 • A 18:00-kor kezdődő kiállítás mindenkinek akár több esetben is ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Amennyiben további információra lenne szüksége, az alábbi telefonszámon érdeklődhet: Thermo Kft., Drixler Imola titkárságvezető : +36 1 356-2046/318 mellék.

Forrás: Thermo Kft.Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
- ESEMÉNYNAPTÁR - Képzések, programok építészeknek

| 2013. 10. 04. | • Időpont: 2012. október 8-20.
 • Helyszín: Bálint Sándor Művelődési Ház, Szeged, Temesvári krt. 42.

MÉK kreditpontos rendezvény

Előadások programja:

OKTÓBER 8. KEDD

 • 17.00 A XVI. Újszegedi Bioépítészeti Napok megnyitója - Kiss Ernő, a Bálint Sándor Művelődési Ház igazgatója
 • 17.15 Az élő és az élettelen a bioépítészetben - Dr. Vidor Ferenc okl. építészmérnök, Prof. Emeritus BMGE
 • 18.00 A környezetbarát építés lehetőségei a szabályozás tükrében - Altdorfer Csaba építészmérnök

OKTÓBER 9. SZERDA

 • 10.00. A szakértői munka tanulságai az építészeti minőségért  - Darabos Balázs okl. építészmérnök, igazságügyi szakértő, Ötlet-Egylet Építész Stúdió
 • 11.00 A jó és a rossz: napelemes rendszerek kritikai szemmel - Véghely Tamás okl. villamosmérnök, a GAIASOLAR ügyvezetője
 • 12.00-13.30 Ebédszünet
 • 13.30. Napelemes rendszerek árnyékhatás vizsgálata - Véghely Tamás okl. villamosmérnök, a GAIASOLAR ügyvezetője
 • 14.15 Rendszerezés - Csoknyay Adrienn lakberendező
 • 15.00 „Táltos ligetek” Esztergomban, Budapesten és Hévizen - Mújdricza Ferenc okl. építészmérnök
 • 16.00-16.15 Szünet
 • 16.15 Passzív és alacsony energiaigényű építés Európa első tanúsított cellulóz szigetelésével - Felföldi Imre MAPASZ elnökségi tag, cégvezető, Thermofloc képviselet
 • 17.00 MILD HOME és Eco Green Village fenntartható,alacsony költségvetésű lakóépület modell - Élő József okl. építészmérnök, Széchenyi István Egyetem, Épülettervezési Tanszék
 • 17.45 A mikroklíma-modellezés, avagy a tudatos várostervezés - Égerházi Lilla PhD hallgató, SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék

OKTÓBER  10. CSÜTÖRTÖK

 • 10.00 Passzív társasház Szegeden - Abou-Abdo Tamás okl. építészmérnök
 • 11.00 Ökologikus építészeti megoldások családi ház tervezésben - Borbás Péter okl. építészmérnök, KKE Vándoriskola, MOME DLA Modizájn Építészeti és Tanácsadó Kft.
 • 12.00-13.30 Ebédszünet
 • 13.30 Szakralitás és meditáció a tervezésben - Válóczy Balázs okl. építészmérnök, Élő Házak Kft.
 • 14.15 Racionális energiagazdálkodás Hódmezővásárhelyen - Bense Balázs mérnökhallgató, SZTE
 • 15.00 Földhő hőforrású hőszivattyús rendszerekkel összefüggő tévhitek és tények - Komlós Ferenc okl. gépészmérnök, Magyar Napenergia Társaság (ISES Hungary) Szoláris hőszivattyúk munkacsoportjának vezetője
 • 15.45-16.00  Szünet
 • 16.00  Telepített napelemes rendszerek tapasztalatai - Baranyiné Pataki Erzsébet okl. gépészmérnök, ÖKO-CENTRUM
 • 16.45 Jégkár-hatásvizsgálat a kukoricásban - Dr. Hegedűs Antal Ph.D okl. kertészmérnök, mikrobiológus, SZTE JGYPK főiskolai docens
 • 17.30 Hidrobotanika: A jó, a rossz, meg a csúf - Dr. Szalma Elemér főiskolai docens, SZTE JGYPK ATTI
 • 18.15 ZÁRSZÓ

Az Építész Kamaránál a kreditpont érték megállapítása folyamatban van!

KIÁLLÍTÓK:

 • Abou-Abdo Tamás - Passzív társasház (tabló)
 • ARCHSUS csoport - Az ökologikus építészet szerkezetei (tabló)
 • Borbás Péter - Ökologikus építészeti megoldások a családi ház tervezésben (tablók)
 • Hegedűs Zsolt, Válóczy Balázs - Dombházak (tablók)
 • Nyírő Zsolt, Gelesz Adrienn, Hornung András, Sebők Péter, Péter Norbert, Dr. Kristóf Gergely, Dr. Reith András - Üvegkupola-tervezés a ClimaDesign eszközeivel (tabló)
 • Valkony Károly - Napsugaras házak szerkezetei (tabló)
 • ÖKO CENTRUM - Napelem, kollektor, víztisztító (napelem, tabló, napkollektor, víztisztító) 
 • Magyar Bioépítészeti Egyesület - A bioépítészetről (tabló), A Magyar Bioépítészeti Egyesület (tabló), Gömörszőlős ökofalu (tablók), Oszlop és tornác (tablók), Egerszalók – egy táj története (tablók)
 • Schneider László - Sziromfal (tabló)
 • Komlós Ferenc - Heller-terv (tablók)
 • Magyar Bioépítészeti Egyesület - Vályogépületek tönkremenetele (tabló)
 • dr. Dudás Zsuzsa - Vályogépületek tönkremenetele (tabló)

Forrás: Magyar Bioépítészeti Egyesület, hírlevélKapcsolódó katalógus oldal(ak):
- ESEMÉNYNAPTÁR - Képzések, programok építészeknek

| 2013. 09. 13. |


Mezőgazdasági, ipari illetve logisztikai csarnokok tervezésében gyakorlattal rendelkező tervezők számára 2+1 modulból álló térítésmentes továbbképzés indul Siófokon. Ennek során a jelentkezők közül kiválasztott szakemberek 2 magyarországi, és a legjobbak számára szervezett, belgiumi továbbképzésen szerezhetik meg a szükséges ismereteket a Frisomat tervezői hálózatban való munkához (maximális létszám 12 fő).

 • I. modul: 2013. szeptember 27. péntek, 10.00-16.00 (Siófok, Csárdaréti út 5.)
 • II. modul: 2013. november 7. csütörtök, 10.00-16.00 (Siófok, Csárdaréti út 5.)

MÉK: 1 pont (2013/158), MMK: 1 pont (01/2013/0119).

Arról, hogy mit nyújt a Frisomat és mit vár el tervezői hálózata tagjaitól, a jelentkezés módjáról, a részvétel feltételeiről és a továbbképzési modulok programjáról részletes információ: http://www.buildrendezvenyek.hu/node/110  

 • A pályázat benyújtási határideje: 2013. szeptember 18. szerda, 24.00
 • Beküldés Frisomat pályázat megjelöléssel: info@buildmarketing.hu

Legyen a tervezés területe az ipari, logisztikai, mezőgazdasági vagy bármely felhasználás, ott ahol fontos a gyorsaság és költséghatékonyság, emellett a minőség sem mellékes, érdemes a Frisomat megoldásait megvizsgálni. Ha még nem ismeri a Frisomat acélcsarnok EVOLÚCIÓT, jelentkezzen a „Frisomat tervezői hálózatába”!

Kérdéseivel forduljon a Frisomat Kft. megbízásából az építész hálózat előkészítését szervező Build-Communication Kft.-hez: T: (23) 611-028 - e-mail: info@buildmarketing.hu.

Forrás: Build-Communication Kft.


| 2013. 09. 13. |


Megtudhatjuk Győrben szeptember 24-én, Budapesten pedig szeptember 26-án a Csarnok megoldások 2013 - Minőség a csarnoképítésben konferencia-sorozat első két helyszínén, ahol az egész napos szakmai program során számos hasznos ismerettel gazdagodhatnak az ipari, mezőgazdasági, logisztikai vagy más funkciójú csarnokok tervezésében és építésében érdekelt szakemberek.

Egyetemi előadó beszél a tervezés során felmerülő műszaki szempontokról, igazságügyi szakértői szemmel vizsgáljuk meg, milyen hibákat ne kövessünk el, de szó lesz a csarnokok és ipari épületek korszerű építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges technológiákról is.

 • MÉK: 2 pont (2013/191) - MMK: 2 pont (02/2013/0021)

Győr és Budapest után további 3 vidéki nagyvárosba látogat a rendezvény, így Miskolcon, Pécsen és Szarvason is kiderül, kié a régió Csarnok Nagydíja.

A Csarnok Nagydíj pályázók előadásai és eredményhirdetés

Az egyes helyszíneken rövid előadással bemutatkoznak a Csarnok Nagydíj pályázaton indult, a zsűri által kiválasztott és a legtöbb szavazatot kapott épületek és tervezőik. A zsűri az egyes konferencianapok végére választja ki a régió Csarnok Nagydíjas épületét, a közönségdíjas épület pedig, szintén helyszínenként, a résztvevők szavazatai alapján dől el.

Időpontok és helyszínek

 • Szeptember 24. Győr – Leier City Center (Baross Gábor u. 42.)
 • Szeptember 26. Budapest – Hungexpo Vásárközpont 25-ös pavilon (X., Albertirsai út 10.)
 • Október 1. Miskolc – City Hotel (Csabai kapu 6.)
 • Október 3. Pécs – Zsolnay Negyed Panoráma terem (Zsolnay Vilmos út 37.)
 • Október 8. Szarvas – Körösvölgyi Látogatóközpont (Annaliget 1.)

Részvételi díjak

 • Előre regisztrált és a díjat ELŐRE befizetett vendégeknek: 3150 Ft+áfa (4000 Ft)
 • Előre regisztrált, de a díjat a HELYSZÍNEN fizető, illetve a helyszínen regisztráló vendégeknek: 4725 Ft+áfa (6000 Ft)

Online regisztráció és program: www.buildrendezvenyek.hu vagy www.tervlap.hu

További információ: Build-Communication Kft. e-mail: info@buildmarketing.hu Tel.: 23/611-028, Fax: 23/611-029

Forrás: Build-Communication Kft.


| 2013. 05. 08. |A 2013-ban harmadik alkalommal meghirdetett „Fémlemezfedések az építészetben” pályázatra idén is színvonalas és magas tervezői minőségű pályázatok érkeztek, mindemellett új kategóriában építészhallgatók is pályázhattak egy általuk választott épület fémlemezfedésének megtervezésével. Az érvényes pályázatok közül neves szakmai zsűri választotta ki építész és építészhallgató kategóriában is a fődíjas és különdíjas épületeket és tervezőiket.

A díjak átadására 2013. május 17-én 10-12 óra között az Építészek Háza Kós termében kerül sor (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.). A díjátadót szakmai előadások előzik meg.

Fémlemezfedések az építészetben - Határtalan realitás építész pályázat szakmai előadások és díjátadó ünnepség

Részletes program:

 • 9:30 Regisztráció
 • 10:00-10:10 - Köszöntő (Nemere Judit, Prefa Hungária Kft.)
 • 10:10-10:30 - Műemlékvédelem alatt álló tetők felújítása (dr. Vukov Konstantin PhD, okl. építészmérnök, okl. műemlékvédelmi szakmérnök, a Magyar Építész Kamara Műemléki Tagozat elnökhelyettese)
 • 10:30-10:50 - Építészek szerepe a középületek felújításánál (Noll Tamás, építész, a Magyar Építész Kamara elnöke)
 • 10:50-11:10 - Fémlemezfedések alkalmazása modern környezetben (Boczkó Ákos, építész, a PREFA „Fémlemezfedések az építészetben” 2012. évi pályázatának díjazott tervezője)
 • 11:10-11:30 - Spacemaker - Közösségépítés (Markó Balázs DLA, egyetemi docens, SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézet igazgatója)
 • 11:30-12:00 - díjátadó

A díjátadáson és a kapcsolódó szakmai programon való részvételt a MÉK 0,5 kreditponttal honorálja. (bssz.:2013/157)

Kérjük, hogy részvételi szándékát a linkre kattintva a regisztrációs felület kitöltésével, vagy a gloiber.edit@buildmarketing.hu  e-mail címen, vagy a 06-23/611-028-as telefonszámon szíveskedjen jelezni!

Forrás: Build-Communication Kft.Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
- Fém anyagú tetőfedés, cserepes lemez

-1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő

 
 

 

Adatvédelmi nyilatkozat          Az oldal üzemeltetője: WEBműHELY kft. Impresszum, jogi nyilatkozat